• 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 107
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Печка Прити с водна риза , модела с фурна -10 киловата на водната риза , вградил съм му допълнителна риза и под фурната , или се пада на таванчето на горивната камера , новата риза не знам с колко мощност вдига , но едва ли може да се говори някакви точности на мощностите при печките :wink: .Надявам се с сегашния разход около 1 кило на час (не съм го засичал с точност по кантар ) да вади 5 киловата , и с тази мощност да топля 55 квм и бойлер 80л , като се има предвид че водата е на 50 градуса , нямам грам изолация + най лошата дограма алуминий за сега . :wink:
Здравейте колеги АЗ също съм се запалил да се пробвам на таз горелка Котелът ми е Виадрус u22 24kw мисля да използвам пз 100/150 а за вход от където да постъпват пелетите 100/100пз Ето една схемичка за горелката 1:1 Ако нещо ви притеснява по чертежа имате забележки или можете нещо да допълните ще се радвам да споделите

Прикачен файл

peletna gorelka.jpg
Последна промяна от rummen2 на вт окт 14, 2014 7:58 pm, променено общо 2 пъти.
filmatoplo - майстор
Хоризонталната ламаринка под решетките (делител) я скъси точно под долния ръб на наклонената решетка , до крайния пелет в дясно на скицата :wink: .
kолега по размер е заложена 6см то ако я намаля още кво ще остане и какъв е доводът ти да знам :yawinkle:
filmatoplo - майстор
Там се събира пепел и не дава възможност на пелетите да се разгарят най долу , а за това колко да бъде разстоянието най долу между ръбовете на решетките да каже колегата ТТТТТД , правени са горелки предполагам и за Видруси , преди да си отрежеш вратата на котела -провери на 100% някой топли ли се с така :wink: .
:rock: ООООО колега изобщо немам намерение да режа вратата 250лв преди да съм напълно убеден че горелката ще ми върши работа Прочел съм подробно темата имам някои въпроси и съмнения но мисля да се пробвам
judas - специалист
Колега rummen2, аз също съм с Виадрус 18 КВ и при положение, че делителят стърчи назад, както каза "филма", разстоянието между решетките е по-голямо от необходимото, нямам бункер, горелката вдига 70 градуса на котела при работеща помпа. Тъй че според мен не бива да се съмняваш, че горелката ще ти свърши работа. Ако коминът ти е хубав и има силна тяга, единствено разходът може да е някакъв минус, тъй като може да бъде по-висок от очакваното. Ще преправя кошничката евентуално утре, ще направя нов тест и ще споделя резултата. Между другото срязването на вратичката не е проблем - вече три-четири пъти палих котела с дърва с монтирана горелка. Котелът смуче въздух за горенето през горелката, а вратичката на пепелника е затворена и ми се струва, че работи дори по-добре, отколкото като смуче въздух отдолу.
Впрочем май не си чел внимателно, тъй като tttttd малко по-горе е написал подробно какво разстояние трябва да има между решетките, т.е. дължина на делителя за оптимална работа.
filmatoplo - майстор
:? Защо като запаля печката има тяга , след 4 часа работа -няма грам , и точно тогава пелетите свършиха до кошницата под отворчетата и пуши от капака на бункера въпреки че е запечатан .Веднъж е ок- друг път пуши :? .При запалване гори супер със съответния шум , след това утихва след няколко часа -независимо че е отворена балконска врата да взима въздух .идеи .За 4 часовия тест с най малката решетка и сипах в бункера 4 броя на обем мерени кани с белег 1 литър -което не е килограми , та този обем горя 4 часа .
ttttttd - специалист
При това топло време на малкото гребенче имаш малка температурна разлика в комина и околната среда.От там пада тягата и постепенно горелката започва да се задръства и намаля факела.Комина изстива още повече и всичко приключва.В началото отворите не са с никакъв нагар а и старта от газовата горелка загрява гозовете съответно комина.И тягата е добра.
filmatoplo - майстор
:) Това го знам , благодаря -дано да е то , помислих да не би пак нещо конструктивно :wink: .Като поработи малко около 20 минути затварям клапата на печката на кюнеца -явно после се охлажда леко по леко комина и пада тягата -защото и кюнците парят по малко след затваряне на клапата :-D -разгеле открих ме го гяволчето :snakeman: .
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 107

Тема "Пелетна горелка ръчна изработка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: