• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 460
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
p_delin - специалист
Къщата е в София а котела е чешки Ponast. Така като гледам май това ще си му е разхода. За момента си върви твърдо по 2 чувалчета на денонощие. Как е според вас много или малко. Температурата вкъщи 24гр.
saraneron - специалист
10 leva на ден,ти кажи много ли ти нормално е или малко?Ако топлиш навсякъде 160м2 е отлично засега като застудее пак пиши!
p_delin - специалист
Като застудее ще пиша колко е разхода, иначе за момента и на мен ми изглежда добре. Ще видим колко ще вдигне истинската зима като дойде.
feikot - специалист
Аз ще ти кажа-двойно. Мисля,че може и по-малко,но пък и по-зле може да е
filmatoplo - майстор
:) Фейче ти беше постигнал малък разход помня .
gosho86 - напреднал
Къща 2 етажа 150кв.м, изолация 7см с плъстност 24кг, ПВЦ дограма,
Алуминиеви радиатори, Бойлер 150л
Котел Бош 32kW, Горелка GP32. Средно поддържана температура в къщата през деня 19 градуса, през нощта 17
Среден разход 1.5чувала при темппература на околната среда над нула; около нула - 2 чувала; а под нула - 2.5чувала
Калиричност на пелетите 5100. Чистя котела 1 път в седмицата.

Предполагам, че този вид да дадените данни е доста изчерпателен
filmatoplo - майстор
32 киловата не е ли много за 150 квадрата :? пробвал ли си на по малка степен .
gosho86 - напреднал
filmatoplo написа:
32 киловата не е ли много за 150 квадрата :? пробвал ли си на по малка степен .
Къщата е по-голям и не я отоплявам цялата. Да горелката работи на половин мощност и мисля, че разхода е добър, като гледам другите колко харчат, имам познати с 25kW и харчат над 3 чувала при сегашните температури навън
Ruseff - специалист
gosho86 написа:
Къща 2 етажа 150кв.м, изолация 7см с плъстност 24кг, ПВЦ дограма,
Алуминиеви радиатори, Бойлер 150л
Котел Бош 32kW, Горелка GP32. Средно поддържана температура в къщата през деня 19 градуса, през нощта 17
Среден разход 1.5чувала при темппература на околната среда над нула; около нула - 2 чувала; а под нула - 2.5чувала
Калиричност на пелетите 5100. Чистя котела 1 път в седмицата.

Предполагам, че този вид да дадените данни е доста изчерпателен
Въпрос на гледна точка,но...ако мойте ги туря на 19 града,ако не ма пратят в котелното на изгнание :) .Настрой нормалната температура за тест 22 гр.и кажи резултата.
Svezar - специалист
Ruseff написа:
Въпрос на гледна точка,но...ако мойте ги туря на 19 града,ако не ма пратят в котелното на изгнание :) .Настрой нормалната температура за тест 22 гр.и кажи резултата.
Така,така,ако вземем да ходим вкъщи с пуловерчета и шушони мога да постигна чудеса с разхода :-D
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 460

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: