raddko123 написа:хаха шопе,,,Случва се![]()
![]()
![]()
![]()
май вие не ,четете

kalin72 написа:Да, още метър ще е добре, но все пак, снимай утре и качи тук, да видим кое как е. И наистина, изолирай външната част на комина, важен фактор е за добрата тяга.Утре се надявам да го изкарам още метър нагоре да видя дали има подобрение и ако видя надежда ще изолирам уикенда.Ще снимам и ще кача снимки да можете да прецените по адекватно.Благодаря на отзовалите се
plamen_peev написа:Според мене първо направи теста със свещта на входа на комина.Ами а де,майстора вчера идва да гледа какво става и според него ако се вдигне би трябвало да има ефект. Отношенията ни си бяха съвсем коректни,колкото поиска за покрива и комина толкова си платих,от покрива съм доста доволен,комина само дето не слуша но се надявам да влезе и той в час.Утре ше пробвам всичко което разисквахме и ще снимам да покажа.
Не може 10 м комин да няма тяга. Да не е запушен(намален отвор) някъде при строежа.
Аз имах такъв проблем. При преминаването на едната плоча почти беше запушен.
А и как си бил с майстора на комина? Да нямаш шапка вътре?![]()
Сега сериозно. Първо тествай на входа на комина, после ако има тяга тествай барабар с гофрето
т.е. на изхода на котела. Трябва да има същата тяга.
Това с 1м повдигане е несериозно. Първо защото дори и под билото даден комин си работи нормално.
Има си там някакви градуси т.е. колкото е по-далеч от билото толкова по-надолу може да е.
Моя е така. По-нисък е с 1.2 м от билото ама е на края на покрива.
На 10 м комин свещта трябва почти да гасне да му се не види.
Освен тая кооперация да завихря нещо ама без визуален материал само се гадае.
kalin72 написа:Добре де, аз същото си мислех, като Пламен, няма как 12 метра комин да няма тяга...попитах те, ревизия имаш ли, къде е, провери я, също така утре на светло визуално провери как е проходимостта на комина, от ревизията нагоре.Има ревизия ,да утре ще погледна на горе с огледало да видя,намира се в основата на комина.И аз си мислих ,че няма да има проблем -изпълнихме всички изисквания ноооо ? За това и се наложи да пиша тук за съвет
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: