То ние се чудим дали са 2 вентилаторите за раздухване на пелетите и отделно за димните газове
.

kluivert800 написа:За да модулира на вода само STAND BY na OFF и да наглася температурата на водата на желания от мен градус ли е достатъчно? Как (къде) се прави стъпката т.е. къде да задам параметрите при каква температура на водата да се включва и при каква температура да се изключва? Има ли опасност при STAND BY na OFF водата да загрее над параметрите за безопасност или печката има автоматична защита?За да модулира по вода стенд бай го даваш на он, а температурата на въздуха настройваш от дистанционното на максимално или пускаш датчика на пода
naskov написа:Аз още когато си монтирах камината удължих проводника на термодатчика с около 2м /но не е проблем да са и 10-15м/, пробих дупчица през стената и го изкарах в съседната стая. Сложих го в кутийка за стационарен телефон / стува 1лв /, която много надупчих. Така според мен отпада нуждата от Хроно термостат / при цена 90лв жичен и 120лв безжичен. С една термоглава на радиатора в същата стая се оптимизира отоплението по температура на въздуха. Термоглави има и по 20-25лв комплекта, така че при повече помещения инвестицията си заслужава, в предвид на намаляването/оптимизирането на разхода на пелети. Ако не местите термодатчика то тогава само модулация по вода, защото около камината темп. е най-непостоянна поради различните и степени и режим на работа. Същото с датчика го направих и на друга камина - резултата постоянна темп. в стаите и по малък разход.kluivert800 написа:За да модулира на вода само STAND BY na OFF и да наглася температурата на водата на желания от мен градус ли е достатъчно? Как (къде) се прави стъпката т.е. къде да задам параметрите при каква температура на водата да се включва и при каква температура да се изключва? Има ли опасност при STAND BY na OFF водата да загрее над параметрите за безопасност или печката има автоматична защита?За да модулира по вода стенд бай го даваш на он, а температурата на въздуха настройваш от дистанционното на максимално или пускаш датчика на пода
filmatoplo написа:На каква височина е поставен датчика , колко си задал да гони .Мерих височината на радиатора /алуминиев/монтиран/ 80-90см. и сложих термодатчика на отсрещната стена. Първо да е по далече и второ да не е на външна стена. задал съм 22 градуса нощем и 23-през деня, със задание 1 градус по-малко на включване от зададената температура. С намаляване- завиване на крана на вход и вентила на изход на радиатора нищо не стана. Имам подово, с маркучи, в баните и е много топло, направо пари на краката. Изводите са извън баните и се чудя какво /евтинко/ управление да направя. Със сигурност ще е с някакъв клапан или вентил. Дайте идеи колеги. Камината я ползвам на 1-степен с 0,7об. шнек/1550об. вентилатор. Рядко включвам 2-ра степен 0,9/1700 за по-бързо достигане на темп. Водата я държи 52-58градуса, консуматорите са до 15киловата, разход 1-1,5 чувалчета.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: