• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Владислав Керанов - напреднал
Какво стана с екобрикетите? :?
velas - специалист
Горят си чудничко в каминката... :)
Владислав Керанов - напреднал
И? Нещо май за*бахте темата? :?
kalin72 - майстор
Кво да й заебаваме на темата, екобрикетите си горят, аз поне започвам да първоначално да вдигам температурата с тях, купил съм си от Топливо едни, производство на фирма от Приморско, доволен съм. В Перник в Малмук също има качествени, и от тях имам малко.
velas - специалист
Аз имам някой друг палет за продаване, че минах на друго. Ако някой се интересува, да звънка.
nobreak - специалист
Тази тема скоро ще стане актуална май..., нали от 2016 г. ще забранявали дървата и кюмюра дет му викат :). Сериозно някой топли ли се само на брикети и как му излизат сметките? Ако се съпостави е пелетите как стоят нещата?
ibogdanov - специалист
nobreak написа:
Тази тема скоро ще стане актуална май..., нали от 2016 г. ще забранявали дървата и кюмюра дет му викат :). Сериозно някой топли ли се само на брикети и как му излизат сметките? Ако се съпостави е пелетите как стоят нещата?
Ако България стане германия и ние немци, може и да се промени нещо.
Но това следващите 100 години няма да се случи.
За да се мине тотално на еко брикети и пелети, някой трябва да застреля бабките по селата, дядовци там не останаха.
После да започне поголовно да се изкупува всякаква дървения, обрезки, слама и т.н. и държавата да дотира самото производство а тези който ползват това гориво да са освободени от данъци.
Утопия...
donchevdobrin - помощник
Аз взех 2.5 тона от "Роса" гр.Попово по 190лв. за тон и съм доволен.Ползвам и домбаски въглища.При едно и също количество- въглищата изкарват повече ,но с екобрикетите почти няма пепел (чистя котела на 2 седмици веднъж.)Като калоричност почти не виждам разлика.А и с екобрикетите е по малко хамалогията.От 7-8 дни съм отписал въглищата и като цяло съм доволен, мисля да мина само на екобрикети.
nobreak - специалист
ibogdanov написа:
nobreak написа:
Ако България стане германия и ние немци, може и да се промени нещо.
Но това следващите 100 години няма да се случи.
За да се мине тотално на еко брикети и пелети, някой трябва да застреля бабките по селата, дядовци там не останаха.
После да започне поголовно да се изкупува всякаква дървения, обрезки, слама и т.н. и държавата да дотира самото производство а тези който ползват това гориво да са освободени от данъци.
Утопия...
Предполагам както и в Германия, в по малките населени места ще може да се горят дърва и въглища, но и аз се чудя как ще го наложат това ж нашата мила България...
donchevdobrin написа:
Аз взех 2.5 тона от "Роса" гр.Попово по 190лв. за тон и съм доволен.Ползвам и домбаски въглища.При едно и също количество- въглищата изкарват повече ,но с екобрикетите почти няма пепел (чистя котела на 2 седмици веднъж.)Като калоричност почти не виждам разлика.А и с екобрикетите е по малко хамалогията.От 7-8 дни съм отписал въглищата и като цяло съм доволен, мисля да мина само на екобрикети.
Това Роса, където правят олио ли са?
шоп - майстор
на Роса са от слънчогледова люспа, нали? :?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Отопление с Екобрикети, какви?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: