• 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Svezar - специалист
damyaniq написа:
Благодаря Алекс! Днес монтирах преграда в котела Голяма разлика,комина е почти студен,държа си ръката съвсем спокойно на гофрето нямам термометър да измеря тем. но ще е около 30-32 градуса.Чакам да видя как е при тебе :prayer:
Ам че запали го този котел де,на изгасен е нормално да е 30 градуса :-D Като чета темата за разход на пелети моят е като на повечето други ,а температурата на газовете ми със всичкото желязо вътре при температури навън около нулата държи към 200 градуса за да ми е топло,значи ако я докарам до такива с каквито се хвалят повечето тук /50-80 градуса/ ще почна да се топля с 5-6 шепи пелети на ден :lol:
alex_serviz - специалист
Е, при мен никога не пада под 110 градуса при напълно загрял котел ( над 65 градуса )... Стига до 150 градуса, по някога и нагоре.
damyaniq - специалист
Здравейте! При тем.66гр на котела си държа ръката на гофрето без да ми пари! След поставяне на ламарината разхода ми падна на около 22-23 кг за денонощие поддържана средна тем.по термостат 20 гр :partyman:
kalin72 - майстор
За каква отопляема площ, и има ли изолация? Питам, за да мога да сравня, горе-долу, с моята ситуация :)
plamenmaistora написа:
Filmatoplo и аз сьм сьс Солитех ама май много ги нападате тези котли. Аз с 20 кг.тези дни карам 2вечера и 1ден .Т димни газове под 100.засичм 3 пьти работи по 22 минути а почива 2/3 часа.
ПЕЛЕТИ ОТ СЛЬНЧОГЛЕД.
Здравей колега! И аз съм със Солитех и искам да те попитам дали ще имаш възможността да ми пратиш снимки на преградите които си направил на твоя котел за да имаш такъв добър разход защото аз съм от София. Ще съм ти много благодарен.
damyaniq - специалист
kalin72 написа:
За каква отопляема площ, и има ли изолация? Питам, за да мога да сравня, горе-долу, с моята ситуация :)
Здравейте! Отопляема площ 130кв къща.,лира ,бойлер 120л Пластмасова дограма частична изолация.Ползвам иглолистни пелети "Трон"от Казанлъшкия край съм,за сега съм много доволен :partyman:
kalin72 - майстор
Благодаря за инфото, все повече се навивам да мина на пелети :) Моите параметри са същите, само дето жената и децата са по-топлолюбиви, и 20 градуса при нас е студ :)))
Ако успея да се вместя в до 30 кг за 24 часа слънчогледови пелети, скачам с двата крака в пелетния отбор :)
alex_serviz - специалист
В големите студове трудно ще минеш с 30 кг. слънчогледови пелети, за мен важен е разхода за целия сезон. На пролет, като свърши сезона ( Дано да е живот и здраве! ) ни подсети, всеки ще сподели общо количество, изразходено за сезона, отопляема площ, изолации и т.н.!
filmatoplo - майстор
Точно в момента горелките повишиха малко разхода , усеща се при тези сгради без изолация най вече .
ico_3 - специалист
[quote="filmatoplo"]Точно в момента горелките повишиха малко разхода , усеща се при тези сгради без изолация най вече .[/quote]
И аз усетих повишението на разхода нищо че имам изолация,бихте ли погледнали настройките ми дали имат нужда от промяна
https://www.youtube.com/watch?v=vSATM74 ... e=youtu.be
  • 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: