• 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Svezar - специалист
С изолация,без изолация като от 5 градуса температурите отидат на 0 няма как разхода да остане същия :wink: При мен от 2,5 чувала станаха 3 в тези два студени дни /с изолация съм/ !
plamenmaistora - специалист
Просто но ефикасно.

Прикачен файл

PB260791.JPG
бати 100ю - напреднал
прави сте няма как-падат ли температурите,кача се и разхода няма какво да се чешем по празното :? горелката ми е включена по СТ от 06-23ч на 23гр и 23-06ч на 20 гр кога спира кога тръгва тя си знае,имам външна изолация и ПВЦ дограма и в най-студеното ми глътна два чувала и половина ако паднат до -5 ще мина и три сигурно. лошото е че в нашия град вече взеха да искат по 440 лв за тон дървесни пелети, явно ще си карам пак на слънчовка-дано нея не я вдигнат
бати 100ю - напреднал
plamenmaistora написа:
Просто но ефикасно.
и аз съм си сложил ламарини ама се притеснявам дали може да ми върне пламък през горелката?.
filmatoplo - майстор
Разхода се вдига , такива са сведенията от всякъде :wink: но това че горелката гори средно по 2 кг на час какво означава според вас , колко е мощността на горелката с разход 2 кг и много ли е за 120-150 квадрата площ :wink: .
бати 100ю - напреднал
добре си е разхода ама аз не се оплаквам от разхода- оплаквам се от заплатата ако бях в тропиците щях да се оплаквам от сметките за климатика тъй че празно няма :lol:
plamenmaistora написа:
Просто но ефикасно.
Можеш ли да ми пратиш на лично твоят телефон че имам няколко въпроса и ще се радвам да се чуем.
plamenmaistora - специалист
the_rain написа:
plamenmaistora написа:
Просто но ефикасно.
Можеш ли да ми пратиш на лично твоят телефон че имам няколко въпроса и ще се радвам да се чуем.

0887991163 пламен полихронов.

чакам да се обадиш.
geniya - специалист
Моята горелка реших да я оставя да работи постоянно, като съм намалил темп.котел=49-50оС.Така забелязах, че разхода ми е един и същ както със стайния термостат, а в стаите температурата закова на 25оС +- 1гр.Само, че нещо не мога да настроя съспенд режима и това е.Пробвах и трите режима BMG, HIGH POWER и RETORT, като идва момент след около 10мин ми губи пламъка, след което се рестартира, продухва и пали отново от 48оС.И започва омагьосан кръг през половин час.Пробвах всякакви настройки и не става да задържи примерно 30мин.Най-добре се държи на BMG, защото се подават постоянно пелети и там постига около 10-12мин след което пак рестарт.Според науката как е по-добре да е настроен вентилатора, с ниски или високи проценти, или 0%?
milenskior - специалист
При мен на съспенд вентилатора е на нула, но комина ми има добра тяга и пелетите направо си горят, а не тлеят.
Иначе не мога да кажа нищо по твоя проблем, тъй като при мен топлозагубите са по-големи и в съспенд влизаше само когато беше топло времето и то за кратко. След като падне температурата си продължава с P1.
При теб за да губи огъня явно пелетите загасват съвсем, което ми се струва почти невъзможно.
Да не би нещо фотодатчика ти да не отчита коректно?
  • 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: