• 1
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lusynik - специалист
Това са настройките на 50 kW горелка монтирана на котел Прити LB.С тези настройки работи месец,като хората експлоатиращи системата нямат никакви забележки.Котела от вътре е абсолютно бял!!! :-D Работи само със слънчогледови пелети!!!
https://www.youtube.com/watch?v=yLNnqCZTepM
Последна промяна от lusynik на съб дек 06, 2014 6:06 pm, променено общо 1 път.
milo65 - специалист
LazarGanev написа:
Добре де. какво не е ясно - правилната работа на тази горелка е да модулира, а не да работи он/офф. Горелта може да модулира от 100 до 25% от мощността си. В момента тя модулира между 130% и 80% и не може да работи на ниски мощности, кому е нужно това? milo65 сам каза, че горелката работи за кратко на първа мощност и после влиза в суспенд. Това не е правилна работа. Получава се така защото е завишена прекалено много минималната мощност. Правилното е да се намали колкото може минималната мощност за да може горелката да модулира в пълния диапазон, а не да работи он/оф

Уточнявам: на първа скорост работи, колкото и на останалите две скорости като време, т.е 55 градуса ги прави за 10-12 мин., след което малко по-дълго работи на 2-ра- около 20 мин., предполагам от това, че като зъвърти водата/помпата е настроена да включва на 55/ и градусите падат на 48-49...и така на два пъти, и след което като се постопли връщащата вода/за тези 20 мин/, от 60 до 65 си работи на 1-ва още 10-15 мин., след което влиза в суспенд. В суспенд забелязвам, че не тлее, а си гори- все едно е с вентилатор на 20-30%.
LazarGanev - "Велик майстор"
Още веднъж казвам, че това не е правилно и спирам по този въпрос!
miroslav_cholich - специалист
Здравейте и от мен, от 14.11 съм собственик на Грейко 20 до днес съм изгорил 1100 кг. слънчогледови пелети. С котел уодърленд съм. В момента съм с настройки
температура на водата 70 гр. работи на трета степен да достигне 63 гр. и малко работи на втора и отново на трета докато достигне градусите
Р1 2,1 7гр.
22
47 вентилатор
Р2 1,6 5гр.
22
41 вентилатор
Р1 1 0гр.
22
37 вентилатор
milo65 - специалист
LazarGanev написа:
Още веднъж казвам, че това не е правилно и спирам по този въпрос!
Ще кажа само едно- съжалявам, че попитах! Благодаря ти, все пак, отдели ми време, а не си длъжен въобще.
maistora1965 - специалист
Здравейте и от мен горелката си я купих от Горна Оряховица имах път на там и съответно си я монтирах и пуснах в експлоатация сам.До сега не съм имал проблеми но написаното снощи от Lazar ме притесни малко,защото и моята горелкоа като на колегата milo работи 5 минути и влиза в съспенд за 20 минути.Настроиките съм ги пипнал малко но са почти като заводските,комина ми е 10 метра и явно тягата е голяма защото като влезе в съспенд горелката не изгасва а продължава да гори.Изгасва когато свършат пелетите като през това време почти си поддържа зададената температура.Опитвах да притворя клапата на комина но пък тогава като запали започва да пропушва.Та въпроса ми към Lazar какво в настроиките да пипна за да започне да модулира или да не пипам нищо.От съспенд директно си тръгва като падне температурата а не преминава през процес на гасени и след това на разпалване.В съспенд влиза по температура на водата на радиаторите съм с термоглави нямам стаен термостат, инсталацията ми е преорезмерена и при температура на водата 45 гр.в стаите е 22гр.Разхода ми е около 20 кг за 24 часа без да се гаси.Казвам около защото пелетите са насипни и ги меря с кофата дето ги сипвам ако трябва ще премеря точно.Котела е БОШ 16 горелката RB 20 пелетите са слънчогледови,ще съм благодарен на всякакви мнения ако трябва ще направя и клип на работата на горелката.И се извинявам за дълтият пост но трябваше да обясня.
filmatoplo - майстор
Без термостат работи точно така, може. Да ползваш и таймера.
LazarGanev - "Велик майстор"
Здравей maistora1965,
не искам да бъда разбран погрешно, не съм против суспенда, но все пак този режим не е работен, а изчакващ. Трябва да се направи всичко възможно котелът да си работи, като за целта е важно трите мощности да са подбрани правилно. Заводските настройки пасват добре при ъгъл на шнека около 60*С. При по-полегат шнек времената трябва да се намалят, като се започне от мощност 3. Аз използвам следния лесен способ, без формули:
F load P3 го коригирам така, че жарта да се изтегли напред до отворите за въздух, но без да падат неизгорели пелети. Това е възможно максималната мощност, която горелката може да даде. След това се избира времето за подаване при мощност 2 - трябва да е наполовина от това на мощност 3 (може малко повече). След това времето за зареждане на мощност 1 се избиратака, че да е наполовина от това на Р2 или 1/4 от Р3. По този начин горелката си модулира в пълния си диапазон и си избира необходимата според нуждите. В общия случай горелката постоянно превключва между 2 мощности - това не е "зацикляне", а съвсем нормално положение. Ако тягата на комина е прекалено голяма трябва да се премери и да се вземат мерки - може да се намали въздуха или друго
maistora1965 - специалист
Благодаря и на двамата утре ще пробвам =D>
  • 1
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: