Най - вълнуващия въпрос зимно време.
godho - напреднал
Помагайте отново! Днес си завърших булото на камината,обаче като се загрее се отделя неприятна миризма. Незнам от алуминиево тиксо ли е или от каменната вата? Сложих и картона, горе в дясно имам един отвор от който ще излиза тръба за въздуховод а от долу голям отвор за хладен въздух. Ще спре ли миризмата след време? Нека опитните или патилите ме посъветват,моля!
bigdragon - майстор
Ако материалите които си слагал са подходящи, разбирай устойчиви на температура, миризмата след време ще изчезне...
При производството на някои видове материали, например ватата, се използват смазки и/или смоли....
godho - напреднал
Каменната вата е с фолио и дебелина 3см, би трябвало да е подходяща. Благодаря за отговора. Дано изчене миризмата. Има ли вариант да прегрява самото було,т.е. да няма достатъчно добра циркулация на въздух. Скоро ще сложа и вентилатор за въздуховота, който ще отвежда въздуха в друго помещение, и се надявам ако е от лоша циркулация да се оправи проблема. Изказвайте и ваши мнения. Благодаря предварително.
Andri01 - майстор
Каменната вата с фолио не мирише при нагряване. С този вентилатор само ще прекараш миризмата/миризмите/ в другата стая! Не мисля,че е добре решение за начин на отопление / лично мнение /.
godho - напреднал
Тогава какво мирише според теб,тиксото?

Тема "Миризма от булото на камината" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: