• 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Evgeniy - майстор
sorryn написа:
Здравейте приятели , ако може някой да ми драсне заводските / стойности / настройки на :

P3 - Cycle
Fan

P2 - Cycle
Fan

P1 - Cycle
Fan

Горелката е GREYKO RB20 благодаря предварително .
ЕТО
maistora1965 - специалист
Някой може ли да ми каже как да разбера дали въздухът на горелката е малко или достатъчно :?: И дали мога да използвам показанието на луксметъра за настройване и колко е нормално да показва при правилно настроена горелка на първа степен.Пелетите са слънчоглед.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не, по датчика за осветеност не става. Или с газанализатор, или с опитно око. Слънчогледовите пелети искат повече въздух от дървесните, за първа степен 45-46% може би
shuta6667 - помощник
някой да има инфо за пелетен котел GREYKO ? мнения ? мисли? :rock:
LazarGanev - "Велик майстор"
Измерено КПД>91%, по-нататък ще публикувам ксерокопие на разпечатки от измервания :wink:. За сравнение - измереното КПД на моя no name котел (Made in DDR) e 63% :cool:
Последна промяна от LazarGanev на чет дек 18, 2014 9:28 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev написа:
Не, по датчика за осветеност не става. Или с газанализатор, или с опитно око. Слънчогледовите пелети искат повече въздух от дървесните, за първа степен 45-46% може би
Абе опитно око имам ама за заварките защото съм заварчик а за горелките съм новобранец,утре ще направя клип как гори в котела та някой с опитно око да си каже мнението преди няколко поста писах че май ми е голяма тягата и при 45%имам чувството че направо ще откъсне пламъка от пелетите :?
LazarGanev написа:
Измерено КПД>91%, по-нататък ще публикувам ксерокопие на разпечатки от измервания :wink:. За сравнение - измереното КПД на моя no name котел (Made in DDR) e 63% :cool:
Ако може и малко повече и по подробни снимки от тези във феибук :prayer:
n.ganev - майстор
shuta6667 написа:
При последно монтираната комбинация - модел 32+ RB30 собтвеника отоплявя 3 етажа по 85-90 кв.м. с разход 70 кг. дървесни пелети при температура на ок. среда през миналите дни от порядъка -5 до +5 градуса.
Ruseff - специалист
shuta6667 написа:
Тази комбинация на снимката,по думите на собственика,е изхарчила 650-700 кг. украински(благодарение на мен :-D ) дървесни пелети от 21.11. до днешна дата.Топли два етажа с бойлер 150.Както е видно от снимката-без Ариана нищо няма да направите,гарантирам :lol: .Утре почваме със слънчогледа...
А бе,не се стърпях да добавя,че и с водка Мороша също става :) ,ама иска и селедка :drinkers:

Прикачен файл

DSC_0232.jpg
n.ganev - майстор
Обясни тези неща на някои други хора, а нека и те да се похвалят с такива резултати :drinkers: . Жив и здрав и продължавай! :supz:
А има и една друга - " Юрий Долгорукий "
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: