• 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 107
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
wankata7108 - специалист
настройките на помпата са както при въглищата на 42-43 градуса включва за сега на 12-тата минута от запалването завъртя водата това е както при въглищата добре е сега да видим кога ще влезе в режим помпата да върти постоянно и да качва над нейната темп.
wankata7108 - специалист
на 35-та минута от старта върти помпата постоянно но на час и 20 мин от старта заби на 50 градуса и започва да задръства въпреки винтовете и следва спадане на температурата като я разръчкам и тръгва да гори като луда ако не задръства ще вдига но и трябва дневален
wankata7108 - специалист
някой имал ли е такова задръстване мисля да надупча делителя само това не съм правил за да пада пепелта по лесно защото там виждам че се събира пепелта
ttttttd - специалист
wankata7108: Казах ти.Остави горелката да развие 80 градуса на котела. Пусни помпата на първа скорост.Сложи двата болта и ако пак имаш пепел и отлаганиа значи не гориш качествени пелети.Направи клип да видя работата на тази горелка.Снимай ми заустването на комина,комина и котела.Има нещо което не си догледал убеден съм.при това студено време клапата на комина ми е почти затворена и горелката гори та изнася.В къщи такава жега не е било никога когато бях на въглища.Поради факта че имаше пикове на топлина и постоянно проветряване.Сега това не е нужно просто си е топло денонощно.Знаеш ли колко приятели от форума се обадиха да кажат че горелките им работят перфектно и на най малките решетки а преди месец не искаха и им пушеха.Всичко си иска своето.Нещо пропускаш.С болтовете е НЕВЪЗМОЖНО да има каквито и да е отлаганиа ако си направил всичко както трябва.Просто под болтовете остават празни пространства и 20 чувала да изгориш денонощно пак няма да има нагар по горелката.

ПУСНИ МИ КЛИП ЩЕ ОПРАВИМ НЕЩАТА.
wankata7108 - специалист
НАГАР НЯМА ПРОСТО СЕ ЗАДРЪСТВА С ПЕПЕЛ СЛЕД ЧАС И ПОЛОВИНА РАБОТА СЛЕД КАТО Я РАЗРЪЧКАМ И ПОДЛУДЯВА
wankata7108 - специалист
и ако не съм там да я разровя настава такъв пушек в котелното че не мога да дишам а на въглища е супер просто вече я откачих и си заредих котела на донбас и сега спокойно мога да се топля без да се пуша иначе дневален в котелното
wankata7108 - специалист
ако някой колега иска горелка с бункер нека ми пише на личен нямам време за опити отива към гаража на склад
ttttttd - специалист
До като не направиш клип не вярвам.Трябва да го видя с очите си.Качи ми снимки на кошничката на комина на котела също.Понеже с болтовете е пробвано и на трите модела кошнички знам какво се случва.Включително и на горелки 100х100 и на горелки 80х80 така.че не вярвам.Извинявай но нещо не си откровен.
wankata7108 - специалист
по горе съм описал какво се случва комина ми е супер нов има тяга здрава на въглища котела е луд и гори както му кажа с термо клапата поддържам точно температурите и в тоя студ на 55 градуса в къши е супер топло 24,4 градуса в стаите нямам прегрявания колкото му задам толкова държи но с горелката ако го няма задръстването ще е добре да ама не опитах 5-6 вида пелети но не гори без да я ръчкаш просто през час и трябва ръка а аз съм на работа и не ми е изгоден тоя режим на работа и винтовете ги местих къде ли не по решетката ама все същия ефект а иначе като я разровя реве та се къса и почва да вдига но след около час затихва ггоренето и почва да свети през отворите на приемната тръба и такива пушеци се заформят че ми писна това го установих за пореден път днес след като съм у дома и реших отново да я тествам а иначе си се топля на въглища просто днес съм свободен и си викам я да опитам и с винтовете да видя кво ще стане все пак хвърлих доста труд и средства докато си я изработя но уви оказа се че няма да я ползвам .Успех на автора на темата и на ентусиастите тук .
ivanovbg - майстор
Колега wankata7108, ако можеш пиши по бавно, че не моем да те разберем какво пишеш. Не че нещо, но ми поръчай на година да ти донеса нова клавиатура, че на таз не винаги работят точките и запетайките и се получава голем проблем. Иначе само аз те разбирам и то погрешно!
С поздрави Дядо Коледа.
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 107

Тема "Пелетна горелка ръчна изработка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: