• 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivoto - специалист
Виж изходядящите газове. Ако са с ненормално висока температура (много по-висока от температурата на водата), значи няма добро топлоотдаване към водната риза и хвърляш топлина в небето.
chungata - специалист
ivoto написа:
Виж изходядящите газове. Ако са с ненормално висока температура (много по-висока от температурата на водата), значи няма добро топлоотдаване към водната риза и хвърляш топлина в небето.
Ivoto, колко макс. трябва да е разликата между изх. газове и Т на водата за да се каже, че има добро топлоотдаване?
При мен Т на водата е 62гр. в момента. Т на изх. газове е на 2ра степен 115-120, на 1ва - 93- 100гр.
Настройките ми са както следва: 1ва ст. - 0.6 - 1450; 2ра - 0.8 - 1500 и 3та - 1.0 - 1600. Load pellet ми е на -6.
при тези настройки ми дава разход от малко над 2 чувалчета при яките минуси навън. От вчера се върна на около 2 чувала.
Споделете и Вашите настройки и как се държи камината при -15 и при около нулата. Аз поне засега мога да кажа, че разликата в разхода ми е около 5-6 кг. на 24 часа.
Също така пробвах колко ще е разликата в разхода при Т 62гр. на водата и при 68гр. отново същото както посочих по-горе. Но пък вкъщи си ходехме само по долни гащи :)
nasko_dlk - помощник
ivoto написа:

Не съм сигурен но мисля, че като задържа бутон номер 2 стрелката на долу за темп. на въздуха показва температурата на изходящите газове. Та при мен е така: температура на водата 58 С, температура на изходящите газове 130 С. Това нормално ли е?
Svezar - специалист
Веднъж вече питах и никой не отговори,но както се казва нова година-нов късмет :) Та въпроса е каква може да е причината да не показва стайната температура от датчика,има ли нещо в менюто което да има връзка с него или единствения вариант е да не е вързан правилно за да стои на дисплея постоянно 00 !?
nasko_dlk - помощник
колега за датчика на температура на въздуха не мога да ти помогна много освен да ти кажа, че при мен е свързан точно над захранващия кабел в печката.
chungata - специалист
Svezar написа:
Веднъж вече питах и никой не отговори,но както се казва нова година-нов късмет :) Та въпроса е каква може да е причината да не показва стайната температура от датчика,има ли нещо в менюто което да има връзка с него или единствения вариант е да не е вързан правилно за да стои на дисплея постоянно 00 !?
Мисля, че с този въпрос трябва да се обърнеш към поддържащия техник. Не знам дали от менюто някъде може да се изключи, но при мен винаги показва температурата.
nasko_dlk - помощник
Имам още едно запитване. Моите майстори като ми монтираха парното ми препоръчаха да не слагам термо глави на радиаторите и така стана. Но сега като отоплителния сезон е в разгара си и започнах повечко да се интересувам как да спестя от разход на пелети виждам, че много хора тук във форума имат термо галави. Като причина да не слагам термо главите майсторите казаха че помпата на водата не инверторна и щяла да се шашка системата ако сложа термо глави. Последното твърдение вярно ли е или да слагам термо глави?
chungata - специалист
Още Преди да купя моята камина човека, който ми я продаде впоследствие, ме посъветва да сложа термо глави. Така и направих и системата ми още не се е шашнала :rock:
nasko_dlk - помощник
Значи ще сложа мерси
naskov - майстор
Остави поне един радиатор или лирата без термоглава.
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: