Виж изходядящите газове. Ако са с ненормално висока температура (много по-висока от температурата на водата), значи няма добро топлоотдаване към водната риза и хвърляш топлина в небето.
ivoto написа:Виж изходядящите газове. Ако са с ненормално висока температура (много по-висока от температурата на водата), значи няма добро топлоотдаване към водната риза и хвърляш топлина в небето.Ivoto, колко макс. трябва да е разликата между изх. газове и Т на водата за да се каже, че има добро топлоотдаване?
При мен Т на водата е 62гр. в момента. Т на изх. газове е на 2ра степен 115-120, на 1ва - 93- 100гр.
Настройките ми са както следва: 1ва ст. - 0.6 - 1450; 2ра - 0.8 - 1500 и 3та - 1.0 - 1600. Load pellet ми е на -6.
при тези настройки ми дава разход от малко над 2 чувалчета при яките минуси навън. От вчера се върна на около 2 чувала.
Споделете и Вашите настройки и как се държи камината при -15 и при около нулата. Аз поне засега мога да кажа, че разликата в разхода ми е около 5-6 кг. на 24 часа.
Също така пробвах колко ще е разликата в разхода при Т 62гр. на водата и при 68гр. отново същото както посочих по-горе. Но пък вкъщи си ходехме само по долни гащи