Svezar написа:Веднъж вече питах и никой не отговори,но както се казва нова година-нов късметfile:///C:/Users/jay/Downloads/Service%20Manual%20BURNiTComfort%20PM_BG-%C3%A2%C3%AE%C3%A4%C3%AD%C3%A0%20%C3%B0%C3%A8%C3%A7%C3%A0%20(24).docx Колега в началото на инструкцията е посочено в кои клеми е вкл. датчика на стаиния термостат. Инструкцията е от миналата година и параметрите в таблиците /е доста от тях/ изобщо не са актуални. А за термо главите послушаи колегата naskov. Успех!Та въпроса е каква може да е причината да не показва стайната температура от датчика,има ли нещо в менюто което да има връзка с него или единствения вариант е да не е вързан правилно за да стои на дисплея постоянно 00 !?
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mimitoni
- специалист
1731 мнения в "Настройки на BURNit Comfort PM 23"
ivoto
- специалист
chungata,
в големия студ се топлих с температура на водата 56-58 градуса, като изходящите газове в модулация бяха 78-88 градуса. Когато не ми беше почистена печката, в края на миналия сезон, на 58 градуса вода имах 120-130 градуса газове и горих повече пелети, въпреки че беше по-топло.
Та разходът е свързан главно с топлоотдаването към ризата. Ако хвърляш много горещ въздух навън, нагласи печката да модулира по температура на газовете. Това е параметър М-9-6-14.
Но при теб няма нищо странно...при 62гр вода да имаш 100 гр газове си е добре.
Иначе газовете могат да се следят в меню 8 - натискате бутона "SET" и избирате меню 8 (STATE STOVE). Показва през интервали на дисплея моментното подаване на пелети, температура на водата и налягане, както и газовете+оборотите на вентилатора.
в големия студ се топлих с температура на водата 56-58 градуса, като изходящите газове в модулация бяха 78-88 градуса. Когато не ми беше почистена печката, в края на миналия сезон, на 58 градуса вода имах 120-130 градуса газове и горих повече пелети, въпреки че беше по-топло.
Та разходът е свързан главно с топлоотдаването към ризата. Ако хвърляш много горещ въздух навън, нагласи печката да модулира по температура на газовете. Това е параметър М-9-6-14.
Но при теб няма нищо странно...при 62гр вода да имаш 100 гр газове си е добре.
Иначе газовете могат да се следят в меню 8 - натискате бутона "SET" и избирате меню 8 (STATE STOVE). Показва през интервали на дисплея моментното подаване на пелети, температура на водата и налягане, както и газовете+оборотите на вентилатора.
Здравейте колеги,
На моята burnit 23кв монтирах безжичен термостат Salus 091FLRF. Всичко изглежда наред, първите дни при зададена висока температура камината си модулираше и работеше както трябва. От 2 дни без да съм променял каквото и да било не иска да модулира, а се включва - достига температура на водата, работи малко и след това минава в cooling off, след което пак се пуска и така непрекъснато.
Термостата иначе работи коректно - включва/изключва по таймер, спазва комфортна и икономична температура. Само дето като трябва да е на комфортна и не иска да задържи камината да работи без да се изключва.
Сещате ли се какво може да е?
На моята burnit 23кв монтирах безжичен термостат Salus 091FLRF. Всичко изглежда наред, първите дни при зададена висока температура камината си модулираше и работеше както трябва. От 2 дни без да съм променял каквото и да било не иска да модулира, а се включва - достига температура на водата, работи малко и след това минава в cooling off, след което пак се пуска и така непрекъснато.
Термостата иначе работи коректно - включва/изключва по таймер, спазва комфортна и икономична температура. Само дето като трябва да е на комфортна и не иска да задържи камината да работи без да се изключва.
Сещате ли се какво може да е?
bogesmen
- напреднал
mimitoni написа:Привет на всички оцелелиПривет на всички и ЧНГ.Какво мислите до колко градуса може да се вдигне температурата на водата без да направи проблем. 60 70 80гр???
Тези дни си направих труда и мерих температурата на водата в няколко различни точки и опасенията ми се потвърдиха, т.е. датчика на камината измерва с 10гр. повече от реалната. Съответно увеличих заданието на 78гр. и всичко като бойлер и темп. в стаите заспа. Камината е на 3-та степен като постоянно е в модулация.
Другото е че термоглавите работят от 60гр. нагоре най-добре. Във връзка с зададения по-горе въпрос нужни ли са термоглавите, бих споделил, както и преди това съм писал, че са задължителни?! Намалят разхода, а и подобряват комфорта. Колегата когото са "сапунисали" за "проблема" с помпата бих казал, че на техника го е мързяло и не е измислил подходяща лъжа или пък толкова си разбира. ЗАЩО ЛИ?
Вчера си почистих основно камината /след 1тон разход, половин прахосмукачка фин пепеляк/ и си смених помпата, защото старата оригинална на 2 месеца беше шумна като дърводелска машина. Новата е естествено Грундфос 25/4, мърка и о Чудо топлообмена стана по-добър.
Старата /оригинална/ помпа въобще не е инверторна, а е един Бегъл китайски кавър на Грундфос 25/6 тристепенна. От Сънсистем отговориха,че нямят налични и очакват внос - пошла лъжа на на нагли и безскруполни тежкари. Такива помпи купувам по 50-60лв. , но в краен случай само когато клиента ми е повече от стиснат. Сервиза им е пълна скръб!
Който е на един етаж може да си намали помпата та 1-ва степен от "палчето" на самата помпа отзад, съответна на 2-ра степен за двуетажна къща и съответно на трета мощност от заданието на десплея - бутон 5 с регулиране от бутони 1 и 2. Ще намали циркулацията която е излишно голяма със съответните последствия, а и разхода на ток на 3-та скорост е 96вата на час.
nasko_dlk
- помощник
bogesmen написа:Благодаря за ценната информация. Утре и аз съм решил да направя основно почистване, ще опитам да разглобя отзад и да видя къде е помпата и ще я намаля. А от настройките в менюто трябва ли да пипам нещо за помпата като я намаля на 1-ва степен? Аааа и аз забелязах че температурата на водата е с около 10 градуса по ниска в радиаторите отколкото пише на дисплея. Предполагам градусите на водата са по -високи са във водната риза, но не съм сигурен.mimitoni написа:Привет на всички оцелелиПривет на всички и ЧНГ.Какво мислите до колко градуса може да се вдигне температурата на водата без да направи проблем. 60 70 80гр???
Тези дни си направих труда и мерих температурата на водата в няколко различни точки и опасенията ми се потвърдиха, т.е. датчика на камината измерва с 10гр. повече от реалната. Съответно увеличих заданието на 78гр. и всичко като бойлер и темп. в стаите заспа. Камината е на 3-та степен като постоянно е в модулация.
Другото е че термоглавите работят от 60гр. нагоре най-добре. Във връзка с зададения по-горе въпрос нужни ли са термоглавите, бих споделил, както и преди това съм писал, че са задължителни?! Намалят разхода, а и подобряват комфорта. Колегата когото са "сапунисали" за "проблема" с помпата бих казал, че на техника го е мързяло и не е измислил подходяща лъжа или пък толкова си разбира. ЗАЩО ЛИ?
Вчера си почистих основно камината /след 1тон разход, половин прахосмукачка фин пепеляк/ и си смених помпата, защото старата оригинална на 2 месеца беше шумна като дърводелска машина. Новата е естествено Грундфос 25/4, мърка и о Чудо топлообмена стана по-добър.
Старата /оригинална/ помпа въобще не е инверторна, а е един Бегъл китайски кавър на Грундфос 25/6 тристепенна. От Сънсистем отговориха,че нямят налични и очакват внос - пошла лъжа на на нагли и безскруполни тежкари. Такива помпи купувам по 50-60лв. , но в краен случай само когато клиента ми е повече от стиснат. Сервиза им е пълна скръб!
Който е на един етаж може да си намали помпата та 1-ва степен от "палчето" на самата помпа отзад, съответна на 2-ра степен за двуетажна къща и съответно на трета мощност от заданието на десплея - бутон 5 с регулиране от бутони 1 и 2. Ще намали циркулацията която е излишно голяма със съответните последствия, а и разхода на ток на 3-та скорост е 96вата на час.
bogesmen
- напреднал
nasko_dlk написа:Отзад на камината на 5-6см от тръбата за вход /студената вода/ има изрязан квадратен отвор където се вижда палчето на помпата със съответните /, // и /// чертички за степените. Там бъркаш и ако не се вижда най -нагоре палчето е на 1-ва степен. Помпата се падменя като се свали десния страничен капак. Добре е направено , но защо никой не указал за възможността за намаляне не зная. На дисплея бутон №5 и е за помпата / намаля и напрежението та там го дръж на 5-ца.Говорих със сервизен техник във Сънсистем, и той е на същото мнение относно помпите като мен, но човека е само работник и не знае кой дава "компетентните" отговори от фирмата му.bogesmen написа:Благодаря за ценната информация. Утре и аз съм решил да направя основно почистване, ще опитам да разглобя отзад и да видя къде е помпата и ще я намаля. А от настройките в менюто трябва ли да пипам нещо за помпата като я намаля на 1-ва степен? Аааа и аз забелязах че температурата на водата е с около 10 градуса по ниска в радиаторите отколкото пише на дисплея. Предполагам градусите на водата са по -високи са във водната риза, но не съм сигурен.mimitoni написа:Привет на всички оцелелиПривет на всички и ЧНГ.Какво мислите до колко градуса може да се вдигне температурата на водата без да направи проблем. 60 70 80гр???
Препоръчвам ти цялостно почистване на камината. Може да сложиш една пластмасова тръба /дълга/ на прахосмукачката и да бъркаш до дъното на камината през димогарните тръби, което да го правиш поне веднъж месечно. Така се почиства и страницата която не би могло да се сваля понеже е близо до стена, при 90% от монтажите на камини.
Поздрави! Даниел Филипов.
Svezar
- специалист
bogesmen написа: Тези дни си направих труда и мерих температурата на водата в няколко различни точки и опасенията ми се потвърдиха, т.е. датчика на камината измерва с 10гр. повече от реалната.Единственото място където температурата на водата е каквато показва датчика е вътре във водната риза на камината,излезе ли вече навън няма място за сравнение,а да се мери с допиране до някоя тръба или радиатор за сравнение е направо смешно
bogesmen
- напреднал
Svezar написа:bogesmen написа: Тези дни си направих труда и мерих температурата на водата в няколко различни точки и опасенията ми се потвърдиха, т.е. датчика на камината измерва с 10гр. повече от реалната.Единственото място където температурата на водата е каквато показва датчика е вътре във водната риза на камината,излезе ли вече навън няма място за сравнение,а да се мери с допиране до някоя тръба или радиатор за сравнение е направо смешно
Аз колега махнах автоматичния обезвъздушител, който е веднага на изходящата тръба и сложих сонда с аксиален термометър а по - късно и дигитален на мястото на аксиалния и мерих по 24ч с всеки. За 20-25см разстояние от кесона да падне температура с 10гр е малко странно, че каква остава тогава до последния радиатор, пък и тръбите са полипропилен със стъклофибър с изолация всяка, във ватата зад гипсокартона. Датчика обаче е сложен в сонда плитка 4-5см. горе в дясно на кесона и е същия като стайния. Мисля, че се влияе от темп. на огнището и при следващо сваляне на страницата ще го изолирам с вата.
Да работим на принципа проба-грешка и да Споделяме!
chungata
- специалист
Отзад на камината на 5-6см от тръбата за вход /студената вода/ има изрязан квадратен отвор където се вижда палчето на помпата със съответните /, // и /// чертички за степените. Там бъркаш и ако не се вижда най -нагоре палчето е на 1-ва степен. Помпата се падменя като се свали десния страничен капак. Добре е направено , но защо никой не указал за възможността за намаляне не зная. На дисплея бутон №5 и е за помпата / намаля и напрежението та там го дръж на 5-ца.Говорих със сервизен техник във Сънсистем, и той е на същото мнение относно помпите като мен, но човека е само работник и не знае кой дава "компетентните" отговори от фирмата му.bogesman,
Препоръчвам ти цялостно почистване на камината. Може да сложиш една пластмасова тръба /дълга/ на прахосмукачката и да бъркаш до дъното на камината през димогарните тръби, което да го правиш поне веднъж месечно. Така се почиства и страницата която не би могло да се сваля понеже е близо до стена, при 90% от монтажите на камини.
Поздрави! Даниел Филипов.
От този бутон №5 не се ли правят настройки на някакъв вентилатор, който всъщност бурнита нямали?
Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература