Най - вълнуващия въпрос зимно време.
jabata - специалист
Svezar написа:
Абе хората искат нещо което да ги спаси от хамалогията с дървата и въглищата ,а ако някой се зачете в темата особено последните страници със сигурност ще се откаже от горелката,то ще се окаже че ако не си инженер програмист значи не можеш да се топлиш на пелети :-D
Ами не е задължително да пипаш. Но за по-добро горене, и съответно за по-малък разход е добре след смяна на пелетите да се пипнат и малко настройките.
При всяка една горелка (котел, камина) на пелети, след смяна на пелетите ще е необходимо промяна в настройките.
sorryn - помощник
Абе както казваше един мой приятел зора е да изкараш първият сезон с пелетната горелка . Той почти целият е тестов докато свикнеш един път с настройките на горелката и с различните видове пелети и сезона е минал :lol: . Да не забравяме и незабравимият помощник ТУК /форума/ като има постоянно диалог винаги може да си помагаме едни на други . Евала на Лазар Ганев за Темата абониран съм за нея и редовно си я следя.
filmatoplo - майстор
Ганев браво =D> кой не знае сега за котел Грейко, кой не е чувал за него.
n.ganev - майстор
Съжалявам, че не откраднах видеоматериала където конструктора на продуктите почиства котел, който е работил един месец със смес от сламени и слънчогледови пелети само за 5 минути :cool: .
Ха наздраве :partyman: .
plamenmaistora - специалист
masterpit написа:
kalin72 написа:
Svezar написа:
Абе хората искат нещо което да ги спаси от хамалогията с дървата и въглищата ,а ако някой се зачете в темата особено последните страници със сигурност ще се откаже от горелката,то ще се окаже че ако не си инженер програмист значи не можеш да се топлиш на пелети :-D
Аз не виждам нищо сложно в това, когато сменяш пелетите, да се правят нови леки настройки тук-таме. Всеки средно интелигентен човек би трябвало да се справи за около час време, особено пък ако чете и този форум.
За горелката е важно да бъде здрава, да гори и пелети с ниско качество, и да не се нуждае от постоянно ръчкане, за да работи икономично. Нещо, което, засега, виждам в Грейко RB20.
Разбира се, че е така! С програмата на натурела съм си направил и запаметил в компютъра оптимизирани профили за два вида дървени и един вид слънчогледови пелети. Така, когато сменям горивото просто зареждам предпочитания профил.
И аз сьм с натурела изпрати ми малко повече инфо ,може ина лични.
alex_serviz - специалист
alex_serviz написа:
5. Промяна на параметри, вижда се и на първата снимка, а и от тук:

Изображение
Тези параметри, обаче могат да се променят само при изгасена горелка.
Преходник от USB към RS232 ( COM ), би трябвало да върши работа. Аз пробвах един: към стационарния комп. в сервиза стана, на лап-топа не тръгна!
Кабела между горелката и компютъра е елементарен ( де факто COM-удължител ).
Самата програмка би трябвало да се разпространява от Натурела свободно. Трябва да се разархивира, обаче.
Инструкцията за работа с програмата е тази, качена от колегата ediv по-горе ( да не я качвам и аз ). На съвсем достъпен език и разбираема, според мен.
Това беше постнато на 59 стр., прочети от тази страница насам.
С Load си зареждаш стари, записани параметри, със Save пък записваш/съхраняваш текущите параметри.
Същото съм писал и в темата за Фероли.
димитар кисиов - специалист
имате ли наблюдения как работи горелката при поставяне няколко пъти на ден дърва в котела .постигали се икономия на пелети имали резон да се прави :? :?
geniya - специалист
димитар кисиов написа:
имате ли наблюдения как работи горелката при поставяне няколко пъти на ден дърва в котела .постигали се икономия на пелети имали резон да се прави :? :?
Не мога да разбера такива потребители, които наред с пелетите през деня да слагат дърва???Ами то какъв е смисъла то горелка, като пак му баеш на котела и му слагаш дърва пък и киснеш до него.Не знам, изобщо има ли такива които правят такива гимнастики, друг е момента ако в момента са свършили пелетите, и няма друго за горене освен дърва!Икономията щом я няма на пелети, няма да я има и на дърва...

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: