Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
alex_serviz написа:
Усещам как повечето ще минете на слънчоглед ( или поне ще пробвате ). :!:
Усещам как в отоплителен сезон 2015-2016 слънчогледовите пелети ще са над 250 лв тон, защото пресечената точка между търсене и предлагане определя цената. Качат ли се много маймуни на клона той се чупи:-)
sorryn - помощник
Аз съм от месец на слънчогледови , в седмицата 1 път почиствам котела и горелката в почивните дни и забелязвам ,че горелката първите 2-3 дена пепелта е като сняг пухкава и си пада нормално а след това започва да става слепена като пуканки и пада на по големи парчета горелката почти през цялото време върви на P1 и P2 като повечето на P1. След съответното почистване на горелката от нагар и шлака от чашката пак така си кара 2-3 дена и после пак .... сега мисля да взема да я чистя поне на 3 дена веднъж /Горелката де /. Другото което се получава при мен е повече нагар по стените на котела , по трудно се почиства от колкото дървесните .
LazarGanev - "Велик майстор"
Колкото повече се разширява кръга на суровините за пелети, толкова по-бавно расте цената им
sorryn - помощник
шоп написа:
alex_serviz написа:
Усещам как повечето ще минете на слънчоглед ( или поне ще пробвате ). :!:
Усещам как в отоплителен сезон 2015-2016 слънчогледовите пелети ще са над 250 лв тон, защото пресечената точка между търсене и предлагане определя цената. Качат ли се много маймуни на клона той се чупи:-)
Той това стане ли по добре да си карам на дървесни пелети поне аз ... при нас / Харманли / за сега все още е добра цената 150 лв за Тон /слънчогледа/ :) То сега като чета коментарите на колегите в Северна България сега са около 200 лв / мисля че 192 лв беше писал колегата / , ако се заиграят нагоре цените не знам....
Последна промяна от sorryn на вт фев 10, 2015 8:22 pm, променено общо 1 път.
n.ganev - майстор
sorryn написа:
Аз съм от месец на слънчогледови , в седмицата 1 път почиствам котела и горелката в почивните дни и забелязвам ,че горелката първите 2-3 дена пепелта е като сняг пухкава и си пада нормално а след това започва да става слепена като пуканки и пада на по големи парчета горелката почти през цялото време върви на P1 и P2 като повечето на P1. След съответното почистване на горелката от нагар и шлака от чашката пак така си кара 2-3 дена и после пак .... сега мисля да взема да я чистя поне на 3 дена веднъж /Горелката де /. Другото което се получава при мен е повече нагар по стените на котела , по трудно се почиства от колкото дървесните .
Каква е разликата в разхода - в килограми?
шоп написа:
Дано пък цените на дървесните слезе на долу [-o< .
sorryn - помощник
n.ganev написа:
sorryn написа:
Каква е разликата в разхода - в килограми?
шоп написа:
Дано пък цените на дървесните слезе на долу [-o< .
:-D Чул те Господ :lol:
alex_serviz - специалист
шоп написа:
...Усещам как в отоплителен сезон 2015-2016 слънчогледовите пелети ще са над 250 лв тон, защото пресечената точка между търсене и предлагане определя цената. Качат ли се много маймуни на клона той се чупи:-)
За клона и маймуните - безспорен факт.
Ако вдигнат драстично цената ще търсиме друго, икономически оправдано гориво. Костилки примерно. Тази есен търсих, но беше късно и ми излизаха на неоправдано високи цени. Април-Май месец мисля да се задействам за новия сезон. Чувам и за много приятни цени на пелети ( дървени или слънчогледови ) на големи разфасовки ( Биг-бег ). Вариант също е и калибрирани въглища.
filmatoplo - майстор
Затова мисля за котле само с димогарни тръби без риза, които да се почистват всеки ден ръчно или автоматично, под горелката голям пепелник поне 50см,гаранция с този си вид котела ще работи дни без прекъсване .цената може и да се вдига но и клиентите стават много и си избират производителя с добри цени, тоест пазара се регулира до някъде.тази есен бе така събрахме се 10 човека и избрахме от 4ма производителя един.
n.ganev - майстор
Бяха ми донесли едни слънчогледови насипни / подарък :rock: /и вчера нагазих в нивата :-D . За цена няма да пипиша че :shock: . За 24 часа разход 40кг. при външни температури -4 до +4гр.
alex_serviz - специалист
filmatoplo написа:
...цената може и да се вдига но и клиентите стават много и си избират производителя с добри цени, тоест пазара се регулира до някъде.тази есен бе така събрахме се 10 човека и избрахме от 4ма производителя един.
Лошото е, че и производителите не спят! Местните слънчогледови, от които вземам още миналата зима засякох, че изнасят с ТИР-ове, насипни ( май за Македония ). В началото на сезона едно огромно хале беше препълнено. Миналия месец, като ходих да зареждам, вече беше останало съвсем малко...

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: