Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Не ми отговори -горелката кога пали и кога гасне,
Evgeniy - майстор
Ако ти се занимава, може да премериш с цифрово домакинско кантарче 20-30 дози една след друга на двата режима. При мен имаше значителна неравномерност - примерно от 7 до 27 грама.
Предполагам, че това на пракика дава по-голямо количество пелети средно, защото с увеличаване на времето тази неравномерност би трябвало да се позаглажда. Оттам може би се получава, че 1+1 не е 2 ами доста повече. Аз бях пъхнал една термодвойка в котела и на втората плоча температурата играеше м/у 400 и 600 градуса при малки времена.
batboby - напреднал
filmatoplo написа:
Не ми отговори -горелката кога пали и кога гасне,
Горелка не се гаси. В 99% от времето си работи на Р1. Температурата в къщи я регулирам от термоглавата на трипътния вентил след буфера. Водата в подовото върти постоянно.
filmatoplo - майстор
По принцип ако буфера се зареди до долу -горелката трябва да спре и да запали когато буфера се охлади, отделно помпата или задвижката за подовото да се регулира по вътрешна или външна температура.
димитар кисиов - специалист
n.ganev написа:
димитар кисиов написа:
Добре хванахме се за слънчогледа и всякакви костилки.някакси пропуснахме скъпите букови пелети.минат ли през грейко няма ни прах нито чистине .имам клиент които забравил че има парно .колко струва конфорта да чистиш когато ти е кеф.стига икономия маика на мизерията.
Сега остава да стоплиш и Хисарският Папаз и да дойдеш с него в Дряново да ми настроиш глупавата комбинация, че ще свърши малкото буренце и трябва да разбутвам резерва на съпругата от предната година :partyman: .
Е =D> Появи се най - после =D> .
:? Колега трябва ми помощ не за папаза аз маимун дере да стопля.тогава не аз а ти ще доидеш ха ха.
n.ganev - майстор
:roll: При няколко условия - 1. Да затвориме кръчмата :partyman: . 2. Да има добра компания :rock: . 3. Пълната качулка да не е моята :yawinkle: . Иначе - нямаш грижи свиркай ще помагаме.
filmatoplo - майстор
Каква качулка, с какво ще се пълни :?
Evgeniy - майстор
Evgeniy написа:
За, тези, които си свалят статистика с програмата - поиграх си и направих един макрос дето рисува графики и представя данните в малко по-човешки вид:..

P.S: Поради оплакване от колеги че не се получава добре графиката на статистиките при различни версии, а също и при офис на български промених макроса да работи на офис 2003, 2007 и 20010.
Ако инсталацията е на български ползвайте файла NPBC - BUL.xls, ако е на английски - NPBC.xls.
Новите файлове:
viewtopic.php?f=10&t=44543&p=669561#p669561

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: