• 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
6osi6 - майстор
LazarGanev написа:
Какво не и одобряваш на помпата, сподели? А пък на малкия кръг трябва да има помпа, разбира се.
Одобрявам всичко, но питам каква е идеята да се постави Алфа-2 :? В какъв режим е поставена работи - по пропорционален дебит, на постоянен дебит или на адаптивен? Какво се пести с този модел помпа при работа на избрания режим?

Помпата на малкия кръг в това управление и този котел се командва от сензора на бойлера. Интересно е тук от къде се управлява и каква и е функцията. Ако само превърта водата можеше да се сложи един "бай-Пасен" клапан.
spiderpro - помощник
Ще монтирам бойлер след време
spiderpro - помощник
Какво ни ви харесва помпата алфа 2 това е най скапия вариянт трябва да най доброто
6osi6 - майстор
spiderpro написа:
Какво ни ви харесва помпата алфа 2? Това е най-скъпият вариант, трябва да е най-доброто.
Може да се предполага, че тук четат и други хора, които се интересуват от помпата. Въпросът защо е избирана тази помпа го задавам, за стане ясно използват ли се функциите по предназначение които тя предлага и как?
Във Ваш интерес е тя да работи с правилните И настройки.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами не само че не е най-скъпия вариант, но дори за известно време беше най-евтиният вариант на Грундфос. Е, сега пуснаха и UPS2 с почти същите възможности и цена. Това ли и беше неподходящото? Може пък да е била подарък. Аз си мислех за някаква техническа причина :?
6osi6 - майстор
LazarGanev написа:
Аз си мислех за някаква техническа причина :?
Аз питам за същото. На какво основание е този избор :? Човекът с котела не е длъжен да знае, но може този, който е монтирал помпата да му казал с какво е по-добра от обикновена, тристепенна Грундфос.
LazarGanev - "Велик майстор"
Нали знаеш, че от 2 години на пазара няма обикновени тристепенна помпи Грундфос? Всъщност има реплики (ментета) на Грундфос, с които фирмата не успя да се пребори. Тях ли предлагаш?
spiderpro - помощник
Помпата е Grundfos ALPHA2 32-60 180 AutoADAPT не е L модела
6osi6 - майстор
spiderpro написа:
Помпата е Grundfos ALPHA2 32-60 180 AutoADAPT
На първа степен ли я ползваш? Колко отоплителни тела имаш?
s_s1 - специалист
От 31.03 вечерта реших да опитам колко ще икономисам, като пускам котела вечер и в 23ч. го гася и го паля отново в 05.30 и гася в 8.30-9ч. Температурите в къщата са непроменени, но имам чувството, че в коридора е малко по-хладно. Също по-студено е в банята, т.к. лирата там е свързана заедно с бойлера на 60С. Заредил съм 90 кг и ще видя до кога ще изкара.
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 65

Тема "Всегоривни котли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: