Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivan06 - помощник
Здр.колеги дайте идея за отопление на къща на два етажа .....кое е по рентабилно.... :cool: :?
Пелети или климатици
n.ganev - майстор
ivan06 написа:
кое е по рентабилно.... :cool: :?
Пелети или климатици
Всеки има различни виждания по въпроса. За двуетажна къща бих предпочел пелети но това е мое мнение.
шоп - майстор
Не съм фен нито на климатиците, нито на пелетите :-)

При така зададен въпрос, без да се уточняват квадратури, брой стаи, изолация, дограми и аз съм за пелетите.

Рентабилно има две различни значения
1 рентабилност, като първоначална инвестиция.
2 рентабилност, като последващи разходи.

Ако е апартамент, където има 2 или три стени оградени от съседи, които се отопляват, както и отгоре и отдолу е отоплено съм за климатик. Но къща с 4 голи стени, студен фундамент и студен таван с климатици ще ти излезе златна рентабилността. И ще мръзнеш!

При така зададен въпрос-такива отговори :-D
jabata - специалист
Много зависи в кой район е къщата. Попринцип отоплението на къща с климатик е много по-трудно отколкото с пелети. А ако къщата е в район където температурите падат под -5, тогава с климатик гарантирано ще останеш на студено при по студено време.
При апартамента е друго, защото разчиташ че и съседите топлят.
ivan06 - помощник
[quote="jabata"]Много зависи в кой район е къщата. Попринцип отоплението на къща с климатик е много по-трудно отколкото с пелети. А ако къщата е в район където температурите падат под -5, тогава с климатик гарантирано ще останеш на студено при по студено време.
При апартамента е друго, защото разчиташ че и съседите топлят.[/quote]

Зимата е студено дограмата е сменена ...като чета май парно щ е най добре има 6 стай 2 коридора
romanpm - майстор
Според мен е важно какъв е бюджета за монтиране /може би подово / и месечния за отопление :) Ако се живее там е нужна добра калкулация :wink: Ако е рядко посещаема , както е при мен е нужно "бързо реагиране" с конвектори и антифриз ... :roll:
ivan06 - помощник
[quote="romanpm"]Според мен е важно какъв е бюджета за монтиране /може би подово / и месечния за отопление :) Ако се живее там е нужна добра калкулация :wink: Ако е рядко посещаема , както е при мен е нужно "бързо реагиране" с конвектори и антифриз ... :roll:[/quote]

Желая единия етаж да е подово а горния с радиатори къщата е 10 х10 как да я топля....

Тема "съвет за парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: