Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
Защо мислиш, че при подготвен продукт за който е необходима освен много екипировка , проби и много други главоболия в един даден момент след като няколко " глупака " седнаха на тезгяха и освен че попиха с конструкторите и производителите а и поумуваха и се променят нещата в дадена насока всичко това не е свързано със средства отново за екипировки и тем подобни? Всеки трябва да си прецени от какво има нужда и да си заяви това което сметне за добро решение - разбира се ВНИМАВАЙТЕ КАКВО СИ ПОЖЕЛАВАТЕ !
Първо беше създаден комбинираният котел, а след това " едновратият ". Така че сам си прецени защото за да използваш комбинация е нужно доокомплектоване - около 250 пари. Успех!
LazarGanev - "Велик майстор"
И двата модела си имат предимства и недостатъци, зависи кой какво търси. Недостатъка на комбинирания е, че горивната камера на горелката остава малко трудно достъпна при настройки и чистене, но пък тази горелка не се нуждае от кой знае какво обслужване, да не кажа никакво. Е, като се наложи трябва малко да и се кланяш, ама за мен проблемът е никакъв. Трябва да отбележа, че оборудването за горене на дърва е опция и се заплаща допълнително - чугунена скара, клапа за въздух и котелен термостат.
Писали сме заедно.
димитар кисиов - специалист
да не забрави комплекта за твърдо гориво които е допълнителна опция за комби котела .трябва да ни е ясно какви пелети ще горим за да си изберем един от двата котела .при работа със качествени пелети няма да се разбере разлика но ако сме със агропелети едновратния ще ни даде доста повече масто за пепелта .ако котела ни е комби и е зареден с дърва при първо начално палене дава невероятни резултати няма по бърз начи за първоначално затопляне ,няколко мои клиенти опитаха да горят дърва и пелети едновременно единствения резултат беше че си разчистиха гаражите тази зима намя да повторят .дилемата между двата котела е много индивидуална според мен ако си в къща е по добре да си с комби се ще има клони кашони и др. тоест избираш между мерцедес или бмв няма да ти е лесно ако си фен на лада ха ха . горивото и цикъла на работа трябва да са водещи при избора ни..
n.ganev - майстор
Относно бързото затопляне си много прав. Имам клиент, който винаги слага количество дърва и котела е винаги в бойна готовност :lol: . Котела е на вилата му и по време на вечеря с " девойка " ако му върже един SMS е достатъчен за продължение на топло и уютно място като след изгаряне на дървата котела е светнал и продължава да къкри на пелети, а всички знаем, че женското тяло иска много топлина и топла вода :yawinkle: .
димитар кисиов - специалист
n.ganev написа:
Относно бързото затопляне си много прав. Имам клиент, който винаги слага количество дърва и котела е винаги в бойна готовност :lol: . Котела е на вилата му и по време на вечеря с " девойка " ако му върже един SMS е достатъчен за продължение на топло и уютно място като след изгаряне на дървата котела е светнал и продължава да къкри на пелети, а всички знаем, че женското тяло иска много топлина и топла вода :yawinkle: .
дано не чете женаму че ще има да смятате колко и кога гори котела :? :? :? :? :?
achmonek - специалист
Здравейте и от мен. Разгеле, вече съм член на форума. Нямам търпение Н.Ганев да ми подвърже системата Грейко (експерт20 и РВ 20), но това малко по нататък. Иначе до дилемата - Ами можех да взема и едновратия, но честно, уплаших се от евентуален срив и незадоволяване на първоначалните очаквания на пелети и си оставих резервен вариант с твърдо гориво. Окомплектовката не съм я купувал, просто ей така - обичам де се подсигурявам и искам да имам и тази опция (да не дава Господ да карам пак на кюмюр). Ако все пак стане - ТАТКО ЩЕ МЕ ИЗГОНИ :axe:
upr
Интересно, защо трябва да да се купува допълнителен комплект за горене на дърва? За скарата е ясно, но защо е необходима конвенционалната система за управление? Единственото , което ми хрумва, е че вентилаторът на горелката не затваря плътно, но ми се струва, че това не е решаващо. Може би е надделяло мнението за сигурност - вързали са си гащите от Грейко.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами софтуера в този си вид не позволява управление на вентилатора при горенето на дърва, трябва да се правят промени, но все още не е ясно дали е оправдано
upr
Aко наистина правенето на софтуера е проблемът - не е добре. Дето се вика - недоклатена работа. Вместо една педя код на компютъра - допълнителни железа за 200лв и което е по-лошо - лоша функционалност. За да се преминава от дърва на пелети и обратно трябва да се сваля горелката, да се слагат другите карантии, да се настройват, а после - обратното упражнение.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: