Нека сравнението бъде от Декември до Февруари месец, на 100 литров бойлер, щом си толкова убеден в максималните 10%
. Аз съм убеден, че ще са поне 50. През зимата при минусови температури, алуминиевия ще има такива загуби от излъчване, че ще стагнира още на 40-50 градуса, а колектора на Бош, за който спомена Лазар, пък дори най-калпавите вакумно тръбни със СЪЩАТА ПЛОЩ могат да изкипят бойлера при определени условия, дори при минусови температури. Добивите на ЕДИНИЦА ПЛОЩ може и да са почти еднакви и да се различават с до 10%, но пък ЗАГУБИТЕ най-вече определят качеството на колекторите. А енергията , влизаща в бойлера е равна на
добива минус загубите от колектора минус загубите по трасето.
Параметрите им се изравняват само по това време на годината, защото загубите стават нищожни и почти не повлияват сметките. Само сега важи това за площта.
ПП Лазаре, не ми се вярва Боша да стагнира на 80 градуса по това време. Доколкото разбрах не е работила системата защото не е имало ток и помпата не е въртяла.

добива минус загубите от колектора минус загубите по трасето.
Параметрите им се изравняват само по това време на годината, защото загубите стават нищожни и почти не повлияват сметките. Само сега важи това за площта.
ПП Лазаре, не ми се вярва Боша да стагнира на 80 градуса по това време. Доколкото разбрах не е работила системата защото не е имало ток и помпата не е въртяла.