LazarGanev написа:От форума научих за този котел с горелката, че горял всякакви пелети и питах специално филма топло дали не е на смесено гориво.Ето какво ми отговори тойk88 написа: Да последно избрах без трипътен смесител.Не знам откъде си купил котела, не знам защо не го монтира този, от когото си го купил или поне защо не Ви консултира. Сигурен съм съм, че в радиус 100км има оторизиран сервиз, но както и да е. Това е комбиниран котел за пелети и дърва, като оборудването за дърва е опция и се купува отделно. Включва чугунена скара, котелен термостат със синджир и клапа за въздух, която се монтира срещу горелката, т.е. от страната на бойлера и той ще пречи, като гледам. Иначе има чисто пелетен котел само с долна врата, който е още по-ефективен - на мястото на горната врата е водна риза. За да ползваш този бидон за бункер ще трябва горелката да се монтира на долната вратичка, иначе ще си пречат с бидоня. За да стане компактно трябва да си направиш бункер по размер и да го разположиш зад горелката, пред помпата, например:
Точно затова поствам снимките защото майстора не е слагал такъв котел по мойте преценки и искам да съм сигорен.Къде се монтира клапата за въздух.Не са поставили горелката и шнека,притеснявам се и за нея дали ще стигне мястото като сложа и синия бидон за бункер както е на снимката.
Мислех че това е котела за пелети!? Как е комбиниран какво друго може да гори освен пелети?
: Котела е само пелетен , и си е комплект само за тази горелка , за присадена се говори ако монтирам горелката на котел на твърдо гориво като -Виадрус или Дакон .Горелката е модулираща , тоест намаля си автоматично мощността , и има функция на изчакване -като седи до 1 час да тлее без да подава пелети , и ако се наложи да стартира наново -просто си подава пилети и заработва без да се налага да пали с нагревател .Да -горелката си самопочиства горивната камера -като новите пелети постъпващи -избутват пепелта в пепелника .Тези 2 функции ги няма в никъде в нито една горелка .
Котела го поръчах по телефона от Филма миналата зима явно тогава го е нямало още този само за пелетите ... иначе съм от Добрич.
Каква е цената на новия котел?
В случай,че няма да горя дърва нямам нужда от клапата за въздух нали?