• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gaviota - помощник
Знам за този вариант.Общо взето според мен недостатъка на бойлерите с депозит е един и същ/хайде излизай,че пак свърши водата-особенно,ако имаш двама тинейжъри :lol: /.Всъщност не знам как точно стои въпроса когато са на гас/свързани към котел/но си мисля,че няма смисъл да се поддържа 200литра вода/например/топла.За да може човек като се върне от работа и веднага да се искъпе,без да чака да се стопли водата.Другия вариант е да стои цял ден боилера включен,обаче тогава колко гас ще се исхарчи за поддържане на водата топла? :| Четох за такива бойлери за които казва Лазар Ганев,но с две серпентини-едната свързана към котела,а другата към слънчев колектор-знаетели нещо за тях?Дали ще затоплят водата достатъчно,че да се къпи човек с достатъчно топла вода/Мойта жена е много зиморничева и се къпе почти с вряла вода-след всичко ,ако и е студена водата има опаснос да ме изгони :lol: /Расчитам на вас,за да взема правилно решение,още нищо не съм купил? :prayer:
gaviota - помощник
Хора да не съм убидил някого,ако е така извинявам се,или питането е мниго тъпо :sad:
LazarGanev - "Велик майстор"
gaviota написа:
Знам за този вариант.Общо взето според мен недостатъка на бойлерите с депозит е един и същ/хайде излизай,че пак свърши водата-особенно,ако имаш двама тинейжъри :lol: /.Всъщност не знам как точно стои въпроса когато са на гас/свързани към котел/но си мисля,че няма смисъл да се поддържа 200литра вода/например/топла.
gaviota, щом имаш нужда от неограничено количество топла вода, точно това е твоят избор! Този "депозит", както го наричаш, за разлика от от ел.бойлерите, където се нагрява с 2 или 3кВт, тук се загрява от 10 пъти по-голяма мощност! Това де факто си е пак проточен бойлер 20 или 24 кВт, но с депозит (60, 100, 200 или колкото си избереш) - повярвай ми, не можеш да го изхарчиш!
  • 1
  • 2

Тема "Вижте тази схема-ще проработи ли?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: