Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
От информацията която даде гледам че са читави котли .
rosso666 - специалист
miroki написа:
Някой ползвали котел на Месколи?
Доволен ли е?
http://www.mescolicaldaie.it/en/
Като гледам горелките са едно към едно с евратовските,така че си прави изводи.
filmatoplo - майстор
:) Я пак разгледай котела добре -какво виждаш , има нещо в него което ератовските котли нямат , който позне го признавам за гений :) .
rosso666 - специалист
SOLENOID VALVE FOR PNEUMATIC CLEANING
OF BURNER HEAD (OPTIONAL KIT)-това ли е??

Reversible Rear or Upper Smoke Outlet -или това??
6osi6 - майстор
rosso666 написа:
SOLENOID VALVE FOR PNEUMATIC CLEANING
OF BURNER HEAD (OPTIONAL KIT)-това ли е??
Reversible Rear or Upper Smoke Outlet -или това??
Вероятно е първото - магнитен клапан на въздушното почистване на главата на горелката.
miroki - майстор
Ами то пише опция, т.е. че го няма.
Аз го превеждам, като електромагнитен вентил/клапан за пневматично почистване главата на горелката.
6osi6 - майстор
По смисъл е същото, с тази разлика, че в твоя превод електомагнитния вентил почиства горелката .

пневматѝчен
Значение на думата пневматичен

пневматична, пневматично, мн. пневматични, прил.
Който действа със сгъстен въздух. Пневматичен чук.
http://talkoven.onlinerechnik.com/duma/ ... 0%B5%D0%BD
syncho - майстор
filmatoplo написа:
От информацията която даде гледам че са читави котли .
Не знам точно как го прецени, че са читави по едни снимки. Личното ми мнение е, че не са нищо особенно. Двуходови пелетни с горелки присадени на котли за дърва. КПД го дават "Combustion efficiency of 92%", което е тъпо, защото като го смятам от изходните мощности излиза към 87%, но те правилно са си го написали "combustion" (т.е. на изгаряне, а не на усвояване).

Това със соленоида не разбирам какъв плюс е. Един обикновен соленоид. Почистване с въздух, което е... меко казано несериозно.

Тествали са го дали отговаря на EN 303-5, което е смешна работа. Сериозно погледнато за италиански котел е слаба ракия. Прилича на чешка работа с италиански лепенки.
miroki - майстор
Е, те и пиролизни имат. В случая коментираме наистина горелката само.
здравейте отново
ще ви покажа как изглежда на пръв поглед една оферта от тангра за нещо което беше направен оглед през март месец.
след няколко обаждания от моя страна, и след като отидох на място с идеята да се срещна с управителя и да се разберем по мъжки(септември месец)
Получих оферта за ремонт-450лв !!!!
Тунинг-две тръби по 20 см дълги , на които им казват "горивна камера", от ламарина -"жароустойчива", която не е издържала на жарта явно . И 4 метра тефлонова тръбичка, която също тунинговат с леко по-широка и за това сменят накрайниците. Между другото се появи нов проблем!
А аз вече съм сигурен,че изобщо не се интересуват от проблемите ми. Чисто и просто продават части, които не са взаимно заменяеми (една с една нямат еднаква)
По този начин продават "комплекти"
Понеже предпочитат да си общуваме чрез имейли, много скоро ще събера черно на бяло, колко им е калпава продукцията.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: