• 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 336
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
radius - майстор
С достатъчно на брой свински опашки и мрежа 5см око се постигат резултати. За ~ 80-90кв. м .бях сложил към 1700 опашки :prayer:
syncho - майстор
Именно! Ние за това си ползваме готов панел с пъпки - в пъти по-бързо и по-лесно.
velik_kazakov - напреднал
syncho написа:
Именно! Ние за това си ползваме готов панел с пъпки - в пъти по-бързо и по-лесно.
Може и на този вариант да мина, само ме притеснява панела (поне този дето го гледах тук у Стара Загора), че е доста по-мек от фибран-а, а и със сигурност ще има и по-лоша топлоизолация и затова си мислих да го правя с фибран 5см.

Поогледах ги панелите и определено няма да е панел.Ще слагам фибран 5см колкото и трудно да ми е при монтажа. При 10 градуса разлика плочата с фибран 5см отдава 4W/m2, а с панел като този в прикачения фаил 9w/m2. Сигурно ще има и панели с доста по-добри параметри, но не мисля да давам 30-40лв/м2 само за изолацията.

Прикачен файл

panel.gif
panel.gif (69.97 KиБ) Видяна 2770 пъти
radius написа:
С достатъчно на брой свински опашки и мрежа 5см око се постигат резултати. За ~ 80-90кв. м .бях сложил към 1700 опашки :prayer:
Аз на 17м2 при стъпка 10см ,сложих 350 опашлета :rolleyes:
radius - майстор
Което е много близо до моето постижение. Явно толкова си отива.
filmatoplo - майстор
:) Е какъв е проблема в бройката на опашките :wink:
filmatoplo написа:
:) Е какъв е проблема в бройката на опашките :wink:
Че някой трябва да ги монтира!
tupalka - специалист
Искам да попитам колегите които използват котел на пелети или котел с пелетна горелка в комбинация САМО с водно подово (без високотемпературен кръг-радиатори) за схема за свързване. Директно на 40-45гр. ли задавате температура на горелката или използвате смесителен вентил за постигане на тази температура?
valqk - специалист
tupalka написа:
Искам да попитам колегите които използват котел на пелети или котел с пелетна горелка в комбинация САМО с водно подово (без високотемпературен кръг-радиатори) за схема за свързване. Директно на 40-45гр. ли задавате температура на горелката или използвате смесителен вентил за постигане на тази температура?
Директно до 50 градуса задавам.
По-добър вариант е да е с трипътен, но за сега съм така.
Един буфер ме чака от 2г да сложа трипътни и да го вържа...
Всъщност при мен има един трипътен, но е с малък дебит и реално котела загрява до 65 а след трипътния излизат 45-50. т.е. не върши почити никаква работа.
filmatoplo - майстор
По принцип -директно нагласяне на ниска температура на котела е грешно , За целта се натрупват куп джаджи които усигуряват котела да работи на по висока температура , а към подовото да ходи по ниска .Омръзна ми при оферта да изреждам какво е необходимо , цената скача не по моя вина , клиентите им иде скъпо .
  • 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 336

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: