Най - вълнуващия въпрос зимно време.
koliaaa - помощник
Здравейте,
Вече и аз съм собственик на горелка RB 20. :)
Свързах я към компютър с приложението на Натурела и Team Viewer.
Всичко по връзката е ОК, но имам съмнения, че не ми дава коректно стойността на изразходваното гориво.
В ръководството прочетох, че трябва да се корегира стойността на Fuel Consumption Max, който се смята по следната формула : Fuel Consumption Max = Feeder Capacity * MAX_DUTY / 100
Някой знае ли от къде да взема стойностите за Feeder Capacity и MAX_DUTY?
stilian20 - специалист
Ако беше прочел темата нямаше да има нужда от въпроса който си задал.
koliaaa - помощник
stilian20 написа:
Ако беше прочел темата нямаше да има нужда от въпроса който си задал.
Благодаря за отговора!
Прочетох доста от форума, така и стигнах до решението си да закупя тази горелка, но явно не съм намерил отговор на въпроса.
А може ли да получа и по-конструктивен отговор?
Ако не Ви се пише отново, може и линк или номер на страница, в която е дискутиран този въпрос.
stilian20 - специалист
alex_serviz написа:
Предполагам, че имаш кухненска везна. Мериш какво количество ( в kg ) пелети излизат от шнека при непрекъсната работа за 6 мин. След това умножаваш по 10 и това ти е стойността, която трябва да се зададе.
Коригира се във файла:NPBC_Monitor.ini
koliaaa - помощник
Тази стойност, както разбирам трябва да я въведа за FEEDER_CAPACITY.
А MAX_DUTY в момента е =50, трябва ли да го променям и ако да, как да го измеря?
Предварително благодаря!
stilian20 - специалист
Променяш само FEEDER_CAPACITY след като си изтеглиш колко пелети ти пуска шнека за един час (свързва се директно двата кабела от горелката захранващия и този на шнека)
ico_3 - специалист
Захладня.Ще я паля,някой да каже какъв е правилния метод за обезвъздушаване. :-D
stilian20 - специалист
ico_3 написа:
Захладня.Ще я паля,някой да каже какъв е правилния метод за обезвъздушаване. :-D
Може би "n.ganev" ще ти помогне за обезвъздушаването :drinkers: , и консумативите нужни за целта ги има (домашно произведени :axe: )
filmatoplo - майстор
:drinkers: Това е обратен процес при който в бутилката се вкарва въздух :wink: -какво ще и обезвъздушавате на горелката :? :) .
borkata99 - специалист
filmatoplo написа:
:drinkers: Това е обратен процес при който в бутилката се вкарва въздух :wink:
какъв въздух ще вкарвате ? Изображение
такъв ?
Изображение

или такъв ?
Изображение
знам, че е зор и тук - таме мога да помогна Изображение

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: