Най - вълнуващия въпрос зимно време.
radius - майстор
Супер идея, да ти смърди на кенеф и влага от бани.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
radius написа:
Супер идея, да ти смърди на кенеф и влага от бани.
Ще си избира или студено или ще смърди евентуално. :lol:
kozl - майстор
То ако трЕбе да избира смръдня, по дбре да не ползва аспирацията - шъ смрди на манджа не на кенеф :roll:
шоп - майстор
Решението е рекуператор.
Хем ще имате чист свеж въздух хем ще е топъл.
radius - майстор
Предложи достъпен такъв и те признавам. Може и направи си сам.
Добър вечер на всички.
Тъкмо проверявах да видя какво е това "рекуператор", което е казал колегата "ШОП" но като видях цената и направо ми презля!Аз да питам за нещо, което днес разбрах и не съм чувал, виждал или знаел? Въпросните "вентилационни клапи" за ПВЦ дограма. Ще има ли някакъв ефект в моя случай, ще може ли да се ползват както на мен ми трябват без да стане хладилник в кухнята? А ако реша да пробия някакъв отвор към съседно помещение за да дърпа от там с какъв диаметър трябва да е според вас този отвор? Ще има ли ефект и от него?
Предварително благодаря на всички ви за отговорите!
joro_vn - специалист
Съседното помещение също трябва да взема въздух отнякъде.
Стълбището на блока е решение донякъде, пак хладничко, ама не като външен въздух.
шоп - майстор
Във форума има много писано за рекуператори.

Най-достъпните които съм срещал са внасяни от една руска фирма. 500-600лв са. Има ги май в ОЛХ и Базара.
Не че са евтини...Но нали форума е направи си сам. Изобщо не е трудно да се направи такъв от поликарбонат да кажем. Моя вкъщи е самодел от алуминиеви печатарски плаки.

За жалост вирус ми криптира снимките от процеса на изработка, но след като се знае принципа на работа изработката е за 2-3 дни.
fearlessss8 - специалист
Същото го правеше и у нас в спалнята. Е отказахме се от печки и глупости, много е занимавка ... У нас докато това го правеше никой не е готвел и не е пускал абсорбатор. Най-добре продай всичко и си купи от по 2085лв климатик а+++ мицубиши.Просто впрегни времето, което се занимаваш с печката в занимавка за изкарване на пари за климатиците и да имаш как да плащаш тока.
При нас го правеше от немахани сажди. Освен , че трябва да се чисти комина , трябва и да се махат камара кофи със сажди. Тия сажди се смукат със специална машина от специално място, като за да се стигне до това място трябва да се кърти ламперия или нещо друго.
шоп - майстор
fearlessss8, добре дошъл във форума! Имаш три мнения и в трите ни в клин ни в ръкав рекламираш климатици. Няма лошо ако е по темата. Но повярвай ми, не на всички има харесва шума и топлината създавана от климатици. Помисли , че доста хора искат да са енергонезависими и искат да са на топло дори когато нямат ток...

Успехи!

Тема "Проблем с неясен произход" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: