Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filip_n - специалист
Хубаво си сложил термо глави, сега е ред и на стайния термостат :) Термоглавите в стаите си ги нагласяш на температура с малко повече (градус-два) защото нормално е до радиатора да е по топло от колкото в другия край на стаята :D В стаята с термостата задължително отваряш докрай термоглавите. При мен където не съм изолиран само с нова дограма горелката е 25кв работи по 2 часа на ден!
jabata - специалист
stomanata_76 написа:
Ако не можеш да ми отговориш не ма поучавай как се пише кой знае какъв си във живота
Колега първо бъди по-етичен в отношенията ти с останалите участници във форума.

А колкото до първия ти въпрос, никъде няма и дума каква площ отопляваш и каква ти е изолацията, така че не очаквай да получиш отговор. Ако топлиш прекалено голяма площ, може и да е нормално. Аз мисля че е по-добре първо да се обърнеш към фирмата която е изчислявала необходимите мощности, и едва тогава във форума.
Без никаква информация повече, ние можеме само да гадаеме.

П.С. термостати и термоглави, помагат да се намали разхода но едва когато в стаята стане топло. Т.е. те не решават проблема с разхода породен от нещо друго, а само го прикриват.
stomanata_76 - помощник
шоп написа:
stomanata_76, защо не попитате фирмата, която е извършила монтажа, защо е толкова голям разхода на пелети при външна температура 15 градуса?

Как така се получи, че на котел 35 киловата монтираха горелка 40 киловата? Обратното по-логично ми звучи... разбира се фирмата е направила изчисления и е определила топлозагубите на жилището, нали?
Горелката я водят от 4 до 40кв.Проблема си разреши, смениха ми горелката, старата беше с проблемен софтуер сега е добре за около 6часа ми изгори по-малко от половин чувал.Сега се замислям при спиране на тока да монтирам UPS 600w може ли някой да даде информация става ли въобще?
stomanata_76 - помощник
n.ganev написа:
Нещо тази марка май си гълта гориво и то доста :? . За котела що годе са се помъчили да го докарат като БОШ, ДАКОН и др., но горелката и камината [-( .
Сега я бива беше заминал софтуера.Големи нерви паднаха..
stomanata_76 - помощник
stomanata_76 написа:
n.ganev написа:
Нещо тази марка май си гълта гориво и то доста :? . За котела що годе са се помъчили да го докарат като БОШ, ДАКОН и др., но горелката и камината [-( .
Някой знае ли мога ли да монтирам UPS на горелката и шнека?
stomanata_76 - помощник
filip_n написа:
Хубаво си сложил термо глави, сега е ред и на стайния термостат :) Термоглавите в стаите си ги нагласяш на температура с малко повече (градус-два) защото нормално е до радиатора да е по топло от колкото в другия край на стаята :D В стаята с термостата задължително отваряш докрай термоглавите. При мен където не съм изолиран само с нова дограма горелката е 25кв работи по 2 часа на ден!
Благодаря ти за съвета, но като отварям термоглавите до край значи са без мислини.Каква марка стаен термостат да монтирам? И така кат почива горелката и борлира ще почива така ли е?
n.ganev - майстор
stomanata_76 написа:
Интересно :? преди година в Габровско се наложи човек закупил си котел и две горелки след две пращания на едната горелка по същата причина и след това разправии за втората да върне продуктите. Дано да са се поправили защото не си помнеха настройките.

stomanata_76 - помощник
n.ganev написа:
stomanata_76 написа:
Интересно :? преди година в Габровско се наложи човек закупил си котел и две горелки след две пращания на едната горелка по същата причина и след това разправии за втората да върне продуктите. Дано да са се поправили защото не си помнеха настройките.

Това на Голден фаер ли бяха?

dobrev - специалист
stomanata_76 написа:
Горелката я водят от 4 до 40кв.Проблема си разреши, смениха ми горелката, старата беше с проблемен софтуер сега е добре за около 6часа ми изгори по-малко от половин чувал.Сега се замислям при спиране на тока да монтирам UPS 600w може ли някой да даде информация става ли въобще?
При посочена мощност при палене 400W ups 600W би трябвало да ти свърши работа. Към мощноста на горелката трябва да прибавиш и тази на циркулационната помпа, ако има такава в системата. При мен на БИСОЛИД 18кW при палене е посочена мощност 1200W и ups 800W изключва затова ще го оставя да захранва само помпите.
Ако нямаш чести проблеми с електричеството ups , според мен, не е нужен.
stomanata_76 - помощник
jabata написа:
stomanata_76 написа:
Ако не можеш да ми отговориш не ма поучавай как се пише кой знае какъв си във живота
Колега първо бъди по-етичен в отношенията ти с останалите участници във форума.

А колкото до първия ти въпрос, никъде няма и дума каква площ отопляваш и каква ти е изолацията, така че не очаквай да получиш отговор. Ако топлиш прекалено голяма площ, може и да е нормално. Аз мисля че е по-добре първо да се обърнеш към фирмата която е изчислявала необходимите мощности, и едва тогава във форума.
Без никаква информация повече, ние можеме само да гадаеме.

П.С. термостати и термоглави, помагат да се намали разхода но едва когато в стаята стане топло. Т.е. те не решават проблема с разхода породен от нещо друго, а само го прикриват.
Отоплявам два етажа по 50кв.без никаква изолация, само с пвц дограма 3 камерна на профилинк.Общо с боелера 16кв а котела е 35кв.

Тема "Голден фаер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: