• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 17
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stomanata_76 - помощник
filip_n написа:
stomanata_76 написа:
filip_n написа:
Тая има някакъв часовник и тази ама не е цикличен.... сиреч ако сложиш час 17 максимума и е 23.59 на първи таймер което е направо абсурдно аз до сега бях с настройки на двата таймера че да работи само като съм си в нас ама с термостата има много повече опции за контрол :) Ако някой слага такова чудо просто задължително трябва да слага и едни пари за термостат и термоглави аз отзор спестих февруари и едно по едно слагам ама разхода първата седмица от 28 чувала още ми държи :D
Ама този разход ти го даде горелката на голденфаер?
Да това беше обаче преди стайния термистат и термоглавите :)
Колега поръчах си стаен термостат, утре престига но незнам как да го монтирам? Ще направя снимки на горелката и на термостата.
stomanata_76 - помощник
n.ganev написа:
Споко следващият сезон ще е по-добре. По-важно е, че си се убедил от ползата на термовентили, термоглави, ст. термостат а ако сложиш и трипътенвентил ще е приказка.
Трипътният вентил къде се монтирва и за какво служи?
stomanata_76 - помощник
filip_n написа:
n.ganev написа:
К'ви пеесе лева #-o бе Хора #-o #-o #-o . Това и по телефона го правя. Абе аз в кой свят живея Баси #-o ?
Aз не на монтажниците се дразня те хората помогнаха повече от колкото повечето хора биха помогнали по тел по интернет и тн ама производителя малко си е оставил ръцете ....
Прав си тука.
stomanata_76 - помощник
filip_n написа:
Е най перфектния вариант е да има човек парите и да изгради още в началото прилична система :) Ама пък ако няма такива като мен които на етапи минават няма да има сравнение и все ще се намери някой да ми каже колко с въглища и дърва е същото :D А за началния разход не съжалявам видях колко може да издумка на макс горелката та има полза все пак като е -10 пак толкова ще гори :)
Каква ти е точно горелката?
stomanata_76 - помощник
filip_n написа:
Tочно заради схемата се чудих че тия лиспващите букси до ограденото на схемата не са липсващи..... да не говоря че нормално по платките (както беше при термостата) квото е на схемата това е и на платката сиреч има написано кое какво абе цялата работа е ако може да има посещение от техник още едно :) Та ако мога да помогна на някой сам да си го направи и да спести 50 кинта затова пускам и тук ;)
Колега аз имам някъв кабел двоен с усер клеми изведен е на вън.А при теб трябва да отвориш капака че да свързваш, и на термостата към котела се включва към 220волта а другите две на зададините му места не бъркам нали?
filip_n - специалист
stomanata_76 написа:
filip_n написа:
stomanata_76 написа:
Ама този разход ти го даде горелката на голденфаер?
Колега поръчах си стаен термостат, утре престига но незнам как да го монтирам? Ще направя снимки на горелката и на термостата.
Колега малко по нагоре в темата съм снимал моята платка това е като се отвори горелката и съм заградил с червено къде е моста който се маха и на негово място се връзва приемателя за термостата. Моята е 25кв модела, но мисля че и 40 и 52кв моделите са със същите платки. Аз лично те съветвам като я отвориш и снимаш директно да им пишеш във фейса на голдън файър аз така правих или да им звъннеш по телефона да те напътстват (при мен тая опция я няма че нямам обхват в котелното :D ) принципно на сайта им има инструкция която трябва и на хартия да са ти дали със схемата на платката.
stomanata_76 - помощник
filip_n написа:
stomanata_76 написа:
filip_n написа:

Колега малко по нагоре в темата съм снимал моята платка това е като се отвори горелката и съм заградил с червено къде е моста който се маха и на негово място се връзва приемателя за термостата. Моята е 25кв модела, но мисля че и 40 и 52кв моделите са със същите платки. Аз лично те съветвам като я отвориш и снимаш директно да им пишеш във фейса на голдън файър аз така правих или да им звъннеш по телефона да те напътстват (при мен тая опция я няма че нямам обхват в котелното :D ) принципно на сайта им има инструкция която трябва и на хартия да са ти дали със схемата на платката.
Благодаря ти...
filmatoplo - майстор
Горелката Марели която аз скоро монтирах -имаше изведен къс кабел с клема и мостче -за мо0нтаж на стаен термостат , намира се под самата горелка :wink: Така няма нужда от отваряне на капака на горелката , при вашите как е .Да спомена -вече 2 седмици човека се топли с Марелито -било му мн топло нямал никакви ядове , а не разбира въобще нищо -не знае даже кое е шнека на горелката :lol: .Тия дни май ще му слагам ст термостат , по цял ден е на работа , прибират се цялото семейство следобед .
stomanata_76 - помощник
filmatoplo написа:
Горелката Марели която аз скоро монтирах -имаше изведен къс кабел с клема и мостче -за мо0нтаж на стаен термостат , намира се под самата горелка :wink: Така няма нужда от отваряне на капака на горелката , при вашите как е .Да спомена -вече 2 седмици човека се топли с Марелито -било му мн топло нямал никакви ядове , а не разбира въобще нищо -не знае даже кое е шнека на горелката :lol: .Тия дни май ще му слагам ст термостат , по цял ден е на работа , прибират се цялото семейство следобед .
Да тези изводи били за термостата.Днес се обадих на инженера, днес вече работи но утре ще я монтирам и изпробвам.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 17

Тема "Горелка Марели РВ 52" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: