• 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
grants - специалист
Ще разгледам книжката като се прибера у дома днес. До колкото си спомням като разлиствах за 1ви път книжката ми направи впечатление че имаше някакви номинални стойности и вече процентно се смятат различните степени.
Останалите колеги по какъв начин се сдобиха с инсталаторската книжка ? Мен ми я даде продавача на камината още при доставката.
Системата е готова , следва палене през идната седмица :)
Здравейте,
и ние от една седмица сме притежатели на камина Бурнит 23. Изчетох сума ти форуми, звънях постоянно на познати и непознати "майстори"..., но имам още много въпроси и се надявам с вашата помощ да ги получа :)
Първо, отопляваме етаж от къща 120 кв.м, изолация, дограма и т.н. /всичко както трябва уж.../Имаме 4 радиатора с термоглави, 2 таванни конвектора, бойлер 100л. и 6 глидера в банята.
Второ, инсталаторът ни я настрои без да обяснява много-много.
В момента е включена на режим "А", температура на водата 64гр., пелети +3, вентилатор 0. Постоянно мига, че работи в модулация. Температурата на водата покачва до 51гр. и веднага смъква на 45-44 гр. и пак покачва, а е настроена на 64 гр. ???
След като поработи 4-5 ч. в горелката отдолу остава много боклук като каша 2-3 см. , а някъде четох, че трябва да има само малко пепел. Дали това са нормални "симптоми" или има проблем?
Предварително се извинявам, ако някой се подразни от "непрофесионален" език, но изобщо не ми са ясни тези неща :)
Поздрави на всички :supz:
tysonlkr - специалист
filmatoplo написа:
До колкото разбрах -нулата 0 е глвната константа -нещо като заводска настройка , и всеки може да си увеличава със 7% от нея , или да намаля със -7% под нулата 0. За вентилатора също -нулата е средна заводска настройка , и от там има реглаж с по 7% нагоре или надолу .Всичко това може да се променя за всяка степен .Има и автоматичен режим , какво прави там :? пак някой да обясни .Бързо схващам , ама трябва да ми се повтаря повече :lol: .
Под пропорционално имах в предвид, че със съответния процент се изменя времето за подаване на пелети и за 5-те скорости на работа.
Също така инсталатора задава на 1 какъв процент да отговаря може да се избира стойности от 1% до 20% за подаването на пелети.
При автоматичен режим камината сама си избира на коя степен да работи в зависимост от това какво е зададено за температура на водата и температура в стаята (ако има стаен термостат).

Shark04 написа:
След като поработи 4-5 ч. в горелката отдолу остава много боклук като каша 2-3 см. , а някъде четох, че трябва да има само малко пепел. Дали това са нормални "симптоми" или има проблем?
Предварително се извинявам, ако някой се подразни от "непрофесионален" език, но изобщо не ми са ясни тези неща :)
Това е от качеството на пелетите. Какви пелети използвате? Опитай с други.
Също и 45 градуса на водата е много малко. Според мен нещо не са я настроили както трябва. Не ти ли прави и конденз при тази ниска температура? Ти с какви тръби на изходящите газове си?
Вземи си подобри пелети и извикай този който ти я инсталирал да ти я настрои, ако не ти се занимава ти да си въведеш параметрите :wink:
Здравейте, благодаря за отговора. Пробвахме два различни вида пелети - резулатът е същия. Утре ще се обадя на човека, който ни я настрои.
Междувременно днес пробваме да работи на различни мощности и няма никаква промяна нито при 1,2,3,4,5, или автоматична - през същото време пуска пелетите, пламъкът не се променя, температурата на водата не може да се качи повече от 51гр.....и постоянно в модулация. Иначе в стаите стига до желаната температура, но водата в бойлера не може да се затопли...
Продължаваме с "размисли и страсти" :finga: :yawinkle:
tysonlkr - специалист
Увеличете си желаната температура на водата. С натискане на бутона "+" или "-" се задава температурата. Най вероятно инсталатора е настроил толкоз ниска температура поради все още топлото време :wink:
tysonlkr написа:
Увеличете си желаната температура на водата. С натискане на бутона "+" или "-" се задава температурата. Най вероятно инсталатора е настроил толкоз ниска температура поради все още топлото време :wink:
Увеличавам, намалявам, сменям мощността на работата - НИЩО!! като се закова на 47-51 гр. и не мърда! Нито се променя огънят, нито времето на подаване на пелетите - НИЩО!!! Все едно, че се запаметени едни настройки и от потребителското меню не се променят. Днес се обадихме на инсталатора, обща да дойде. Ще чакаме :rolleyes: :partyman:
Здравейте и аз съм тук за да потърся помощ.
Имам камина БУРНЕТ 23 КВ стария команден блок бутнах ме настройките но това не ми харесва като вариант,
искам да върна заводските настройки.Има ли начин да се върнат автоматично или има ли някой който разполага с тях . Благодаря
plastkomfort - специалист
Кой параметри сте бутали и какво се случи?
Yordan_Angelov - помощник
Здравейте,
може ли едно сервизно ръководство и за мен.
Моята е 18кв сръбска но е с контролер I023-5 и засега дадените тук настройки работят.
jlangelov@yahoo.com
Колеги помоооощ :x Имам въпроси относно сервизно обслужване на камините Burnit:
1. Дали се заплаща "на ръка" първоначалното пускане на камината?
2. Дали фирмата-дистрибутор е длъжна да предостави сервизно обслужване в случай на некоректна работа на камината /и колко време трябва да ги чакаме???/ и този разход от кой се поема?

Че нещо почва да ми писва от цяла тази "българска" работа!!! :? Купуваш нещо не толкова евтино за едно семейство, радваш се на придобивката...и когато се застуди "умираш" от студ в къщи и се молиш някой от сервиза да дойде да ти обърне внимание!!!! :evil:

И някой, ако може, и на мен да изпрати инструкция за работа на Burnit Comfort 23kw, но с новия контролер
Последна промяна от Shark04 на чет окт 29, 2015 8:04 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: