yancho_lud написа: от около седмица ползвам горелка рб 20 и до сега не съм я видял да работи на по висока степен от 1-ва.Това е мечтата на всеки притежател на горелка

yancho_lud написа: от около седмица ползвам горелка рб 20 и до сега не съм я видял да работи на по висока степен от 1-ва.Това е мечтата на всеки притежател на горелка
doobref написа:Здравейте, вече 30 дни съм с грейко RV 20. Повдигнал съм котела Солитекс 34кв на кутия. След някой ден, като разбера как ще кача снимки, разбрах,че има интерес. Настройките ми са от Николай Ганев, на когото съм безкрайно благодарен за отзивчивостта и познанията. За сега се държи много добре,но не знам дали разхода е добре- на Р2 за 6 мин. - 200гр. - за 1 час 2кг, на Р1 за 6 мин. - 120 гр.- за 1час 1кг и 200гр. Във форума чета ,че на Р2 пуска 150гр., а на Р1 -110гр. За сега е топло времето , работи по температура на водата и съм с термоглави на радиаторите и трипътен вентил 55 градуса на котела. Първоначално се контролираше от стайния термостат, но разхода ми беше по-голям, защото много трудно , почти невъзможно да се настроят термоглавите и стайният да работят в снхрон. Т на котела е 65градуса, а помпата се включва на 50 градуса отделно, не от горелката , защото в почивните дни горя дърва, и ако помпата се командва от горелката , няма да може да работи на твърдо гориво.Защо да не може да управлява помпата ,мисля че я пуска и в режим стендбай при достигане на зададената температура.
damyaniq написа:Здравейте!Колеги след като "Грейко" вече има БГ меню,по старите модели няма ли да получат актуализация за БГ меню на горелката?Какво казват от фирмата?Благодаря!Мисля, че е това: http://www.naturela-bg.com/files/files/ ... 1.2015.rar
stakoz написа:Ако горелката е в гаранция задължително се консултирайте с поддържащия сервиз преди да сменяте софтуера/фърмуера на горелката!damyaniq написа:Здравейте!Колеги след като "Грейко" вече има БГ меню,по старите модели няма ли да получат актуализация за БГ меню на горелката?Какво казват от фирмата?Благодаря!Мисля, че е това: http://www.naturela-bg.com/files/files/ ... 1.2015.rar
не съм го пробвал още, може би идния уикенд
filmatoplo написа:Не виждам защо след като месеци някой е карал с меню на Английски сега ще се юрне да си обръща езика , не ви ли омръзна да гледате горелката вече -тя е една вещ както прахосмукачката или пералнята .+++++
alex_serviz написа:Можеш просто теглиш другата версия на програмата за мониторинг. За новия фирмуер има и друга версия на Мониторинг програмата и с нея си отваря настройките. Имам е на другия компютър, но по памет беше в "бета" директорията ако не се лъжа.stakoz написа:Ако горелката е в гаранция задължително се консултирайте с поддържащия сервиз преди да сменяте софтуера/фърмуера на горелката!damyaniq написа:Здравейте!Колеги след като "Грейко" вече има БГ меню,по старите модели няма ли да получат актуализация за БГ меню на горелката?Какво казват от фирмата?Благодаря!Мисля, че е това: http://www.naturela-bg.com/files/files/ ... 1.2015.rar
не съм го пробвал още, може би идния уикенд
Дори и да е извън гаранция - пак се консултирайте с човека, към който ще се обърнете за съдействие, ако нещо се обърка!
Задължително проверете дали това е необходимия софтуер за Грейко или е стандартния за Натурела!
И да допълня, скоро сменях по необходимост софтуера на RB30, след това не можеше да се влиза в меню настройки на програмката за мониторинг.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: