• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tupalka - специалист
Шопе, ти си форумния експериментатор!!! Много ми допада желанието ти да прецакаш монопола и максимално да използваш ''все още безплатната'' слънчева енергия. :supz: :supz: :supz:
п.с. би ли направил една снимка на покрива си.... от толкова колектори останаха ли ти незасенчени керемиди :finga:
idealist - специалист
шоп написа:
Привет на всички фенове на безплатната енергия! ......

За ден и половина два през едното подово минаха 4.5м3 през другото 2.5м3 55-60 градусова вода ......
Шопе,
Ако наистина през подовото отопление циркулира вода с темп. 55-60 градуса по Целзий имам
следните въпроси:

1. Нормално ли ходите по пода у вас ?
2. Каква е подовата настилка и имаш ли проблеми с нея ?
шоп - майстор
tupalka, имах много снимки, но вирус ми ги криптира. Ще направя нови, но ще те разочаровам....:-) южният скат на покрива е все още девствен. Ще правя до 2-3 години ремонт и после и там ще има солари. Соларите са на наколко места върху навеси на тераси и барбекюта.

idealist точно така, даже водата която излиза от соларите е 65-75-80 градуса. Тръбите са обикновенни пласмаса с ал. вложка, но дълбоко положени ( 6-8см) в сгурбетонова замазка. Отгоре обикновен ламиниран паркет модел Викинг. Приятно топло е по ламината. Все пак това не е парно от котел, а солар, където помпата не работи 100 процента. Е има и моменти където помпата не изключва 2-3 часа, но има и много старт стопове.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Бюджетна соларна система с вакумни тръби за 2-3 дни" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: