Най - вълнуващия въпрос зимно време.
doobref - специалист
n.ganev написа:
Вдигни градуса на котлето на 70 :yawinkle: .
Добре, ще вдигна на 70 градуса и ще проверя . Бъди жив и здрав.
:drinkers:
alex_serviz - специалист
aspirebg написа:
...Можеш просто теглиш другата версия на програмата за мониторинг. За новия фирмуер има и друга версия на Мониторинг програмата и с нея си отваря настройките. Имам е на другия компютър, но по памет беше в "бета" директорията ако не се лъжа.
Това е така.
Аз акцентирах обаче върху отговорността, която всеки носи относно промяната на софтуера на собствената му горелка!
Не случайно производителят предупреждава, че отпада гаранцията при самопроизволна промяна на софтуера.
Та ако аз бях в ситуация сам, без да се консултирам с поддържащия сервиз да си променя софтуера, при положение, че ми отпада гаранцията - бих се замислил!
Ма, всеки си има глава на раменете, де!
pol79 - напреднал
То човек , като обича да рови в ... , сам "вмирисва" нещата .
Горелката работи безупречно и явно , защото няма проблеми , като други горелки трябва сам да си ги създадеш :-?
От както я свързах с компа вкъщи , даже и не слизам при нея .
Паля я от телефона час преди да се приберем и съм "забравил" на какво се отоплявам винаги е топло , като се приберем .
Никога повече дърва и въглища :prost:
n.ganev - майстор
damyaniq написа:
Благодаря!Има ли значение коя е версията на софтуера или става за всички? :?:
ИМА! При V3 няма дотатъчно памет.
yancho_lud - специалист
pol79 написа:
То човек , като обича да рови в ... , сам "вмирисва" нещата .
Горелката работи безупречно и явно , защото няма проблеми , като други горелки трябва сам да си ги създадеш :-?
От както я свързах с компа вкъщи , даже и не слизам при нея .
Паля я от телефона час преди да се приберем и съм "забравил" на какво се отоплявам винаги е топло , като се приберем .
Никога повече дърва и въглища :prost:
А може ли да споделиш как я върза към компа и как я палиш от разстояние. Прочетох доста страници от темата, но това не го намерих.
batboby - напреднал
Ето прочети за връзване към компютър
viewtopic.php?f=10&t=44543&start=1160
doobref - специалист
Прикачен файл:
DSC_0133.JPG Вече работеща горелка на Р1 при въздух 42%
doobref написа:
Здравейте, вече 30 дни съм с грейко RV 20. Повдигнал съм котела Солитекс 34кв на кутия. След някой ден, като разбера как ще кача снимки, разбрах,че има интерес. Настройките ми са от Николай Ганев, на когото съм безкрайно благодарен за отзивчивостта и познанията. За сега се държи много добре,но не знам дали разхода е добре- на Р2 за 6 мин. - 200гр. - за 1 час 2кг, на Р1 за 6 мин. - 120 гр.- за 1час 1кг и 200гр. Във форума чета ,че на Р2 пуска 150гр., а на Р1 -110гр. За сега е топло времето , работи по температура на водата и съм с термоглави на радиаторите и трипътен вентил 55 градуса на котела. Първоначално се контролираше от стайния термостат, но разхода ми беше по-голям, защото много трудно , почти невъзможно да се настроят термоглавите и стайният да работят в снхрон. Т на котела е 65градуса, а помпата се включва на 50 градуса отделно, не от горелката , защото в почивните дни горя дърва, и ако помпата се командва от горелката , няма да може да работи на твърдо гориво.
Както обещах , публикувам снимки на монтирана горелка Грейко на котел Солитекс- 34кв.

Прикачен файл

DSC_0075.JPG Кутията за под котела

Прикачен файл

DSC_0077.JPG Монтиран котела с изрязано дъно и облицовка на кутията с огнеопорни тухли

Прикачен файл

DSC_0118.JPG Монтирана горелката
pol79 - напреднал
А може ли да споделиш как я върза към компа и как я палиш от разстояние. Прочетох доста страници от темата, но това не го намерих.[/quote]

Както колегата над мен е писал от 59-та страница нататък в тази тема е описано доста подробно.
Първо си сваляш протрамката на Натурела , ако искаш ще ти я пратя на ЛС и си я инсталираш .
Второ кабела за свързването аз си го направих с дължина около 10м. мисля , че не е проблем да е по дълъг.
Когато свързваш кабела изключи захранването и на компа и на контролера (горелката). След като си ги свързал и си оправил номера на СОМ да е еднакъв стартираш програмата и задаваш стойност на Feeder capacity описано е как да я определиш . Затваряш програмата и я стартираш ноново и вече трябва да ти изведе данни от горелката . В упътването за работа с програмата на Натурела всичко е описано и него мога да ти пратя , ако искаш .
Трето телефона с компа свързвам чрез Team vivier , а от там нататък е лесно , с два-три клика си палиш парното :supz:
n.ganev - майстор
doobref написа:
Прикачен файл:
DSC_0133.JPG
doobref написа:
Здравейте, вече 30 дни съм с грейко RV 20. Повдигнал съм котела Солитекс 34кв на кутия. След някой ден, като разбера как ще кача снимки, разбрах,че има интерес. Настройките ми са от Николай Ганев, на когото съм безкрайно благодарен за отзивчивостта и познанията. За сега се държи много добре,но не знам дали разхода е добре- на Р2 за 6 мин. - 200гр. - за 1 час 2кг, на Р1 за 6 мин. - 120 гр.- за 1час 1кг и 200гр. Във форума чета ,че на Р2 пуска 150гр., а на Р1 -110гр. За сега е топло времето , работи по температура на водата и съм с термоглави на радиаторите и трипътен вентил 55 градуса на котела. Първоначално се контролираше от стайния термостат, но разхода ми беше по-голям, защото много трудно , почти невъзможно да се настроят термоглавите и стайният да работят в снхрон. Т на котела е 65градуса, а помпата се включва на 50 градуса отделно, не от горелката , защото в почивните дни горя дърва, и ако помпата се командва от горелката , няма да може да работи на твърдо гориво.
Както обещах , публикувам снимки на монтирана горелка Грейко на котел Солитекс- 34кв.
=D> :tonqe: :tonqe:
pol79 - напреднал
Един въпрос към професионалистите :
Би ли довело до намаляне разхода на пелети поставянето на стаен термостат ? :?
Имам монтирани термоглави .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: