• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 111
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
filmatoplo написа:
Да- днес монтирах горелката , абе аз ли нещо съм по опък -свързвам горелката само 4 жила ползвам .Работи супер ,свързах и стаен термостат Салус .Е не ми се е случвало такъв цирк -работи си горелката , подава се сигнал за стоп по стайна температура -и гореката си гаси , обаче след 20 секунди -горелката пак стартира без стайния да и даде сигнал .Така 3-4 пъти -бах маа му :) , а то да вземе че приемало сигнал от другата горелка която сложих през 2 къщи по нагоре по улицата -ете такова нещо не бях видел :supz: .Като промених кода на сигнала -работата се оправи :partyman: .
Филме, по-опак от мен на дали има :? . Първите безжични термостати които сложих започнаха да се шашкат и се обадих на вносителя. Оказа се, че ако мине автомобил с антирадар и честотите съвпаднат следва проблем. Също и ако мине Луноход / милиционерска кола :lol: / с радиостанции и тем подобни.
Привет колеги,
Респект за отличната идея и публикациите. Респект за работата на Айс, Ганев, Филма и много други, които ми помогнаха да се нахендря :) с Феролито П7. Това, което не успях да открия, обаче е нещо за монтажа на туй чудо на пиролизен котел. Това не ме спря да си купя една горелка и въоръжен с идеите от форума почвам !!!
Котел АМ29 Energo производство на Agromehanika Lhenice. Котлето, след като за десет години достойно изгори къде 160 кубика мокри буковици и какво ли не още се бъгна хардуерно, протече от две-три места в камерата и в крайна сметка се сдоби с ново тяло. Това беше преди три години. По това време, обаче и колибката се сдоби с външна изолация см. и за котлето забравихме, защото една 18 киловатова каминка с въздушна риза ни беше достатъчна за част от къщата - хол/кухня и две спални (баните полу-студени). Есента, обаче къщата се напълни и се наложи да я отопляваме цялата .....
Застроена площ 110 кв.м.
Разгърната площ 210 кв.м.
Застроен обем 650 куб.м.
Топло изолация външна EPS 8 см.
Дограма 6 камерна, стъклопакет 32 мм. - 35 кв.м.
Таван изолиран EPS 5 см., под не изолиран.
Надявам се мощността на горелката да е предостатъчна и да успея да постигна ефективно и с по-малко хамалогия [-o< [-o< отопление.
Ето докъде го докарах изминалите три дни
1. Купих горелката
2. Сътворих този дивайз
Прикачен файл:
image-604fdea60dbcd7e26f0ed5c6c38a3cc7e8b7e54b8d6ee247e9ce13ed85ef367c-V.jpg
3. Надупчих безжалостно вратичката и монтирах без дистанционен фланец ..... дано факела да не е много голям, че дълбочината на камерата е само 550 мм.
Прикачен файл:
DSC_5565.jpg
Прикачен файл:
DSC_5566.jpg
4. Готова е и кутията, там съм сбъднал мечтата на Филма за индикация на работата на шнека .... решена е в зелен цвят, който успокоявал и спомагал за позитивни емоции като го гледаш как мига :idea: , но това ще го снимам по късно днес вече монтирано.
iceheart - специалист
:-D Много готин бункер си си спретнал...... Дано си има и стълбичка..... :-D

Аз лично много харесвам как работят пиролизните котли с горелки особено ако комина е хубав.... :) се получава супер. Мотирал съм на доста Атмоси 18, 25, 32, 40, 50...... Правил съм и някой модификации естествено, но всичко зависи от доста фактори.... :-D Горивната ти камера е достатъчно дълбока и ако комина ти работи добре ще се получи супер
Ето ти и пример за такава........ която съм ползвал за няколко вида котли.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Правил съм такава модификация за Атмос, Бош, Дакон и други..... :) най-често за малките.....
n.ganev - майстор
=D> Айс! Цункана работа. =D>
Хиляди благодарности Айс,
Да-а-а бункерчето се получи мащабно ... глътна 15 чувалчета като на шега ... Зарежданeто?, не ти трябва да знаеш #-o - вероятно ще мисля за направя някаква механична лопата ... Като начало идеята беше да се търси по-голяма автономия, щото аз като единствен мъж в къщата, да може понекога да ме нема, ако може ...
Иначе котлето го възпламених вчера. Работи наистина добре с неговите 2,5 кв.м. топло обменна площ, температурата на изходящите газове е под 100 оС - демек като плюнеш на фукса .... :!: :!: :!:
За горелката. Първоначално я запалих на фабрични настройки - на Трета степен огъня бие в задната стена, което хич не ме кефи, че ще отиде мантела....(вероятно някаква защитна керамична плоча :? ) Работа на друга степен не успях да видя защото и режима беше ON/OFF. Температура в инсталацията вдигна много бързо - за около 30 мин. Помпата е регулирана да включи на 45 оС.
После промених режима на Модулация 1 и на Първа степен 22/40 Втора 30/55 и Трета 38/70 (Филма някъде беше писал за такова намаление на мощността). При това положение първа - добре, втора - добре, до трета не стига - връща на първа и изключва по температура 55 оС :? Вероятно поради топлото време все пак ? Доста дълго време не включва - има некакъв хистерезис 10 оС, който не успях да намеря от къде се променя?
При тези настройки предната горна част на турболатора на горелката се НАГРЯВА ДО ЧЕРВЕНО !!! Точно тази част АИС (Да се свети името и опита МУ :prayer: :prayer: :prayer: ) е отделувал ... Имам аз една 800 Wатова макитка :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: но явно така ще е ...докато се докара до правилната конфигурация и режими. Прилагам бункерчето...
Голяма тъпня е, че горелката не управлява помпата, че ако щете и четири пътния вентил .... Вероятно необходимостта от Натурелско управление е съвсем предстояща защото дето ще трябва да взема втори UPS за помпата, която сега се командва от термостатите на котела (при нас тока спира доста често) ....
Аис, би ли споделил дали подмяната на управлението е свързана със сложности и от какво естество ???

Прикачен файл

Shnek.jpg
Shnek.jpg (47.95 KиБ) Видяна 3631 пъти
Windowsche - помощник
Пак аз със затруднение за избор за терморегулатор. Исках да сложа такъв който се програмира, като пример да включва помпата на 40 градуса и да я изключва на 50. Спрях се на този http://www.intiel.com/tr-6-1_bg.htm , но видях че не е програмируем , замислих се за следния http://www.intiel.com/tr-6-1_bg.htm а след това открих и ето това http://www.salus-controls.eu/bg,pc11w-d ... 650,p.html
Последния ме притеснява че не може да се вгради в ел. таблото и ще трябва да го подмятам насам натам а и кабелът е едвам 1,50m
За втория не съм сигурен дали ще се получи гореспоменатия пример.
Първия (мога да го взема от приятел като подарък) но нали не е програмируем.
Моля ви дайте съвет кои да избера.
Windowsche - помощник
Втория е модел TR-6.1.1 сега видях, че не е точния. http://www.intiel.com/thermoregulators_bg.htm на втория ред четвъртия.
:?
Windowsche - помощник
Малко да поостарее горелката :-D :lol: и май и аз ще премина на натурелско , не изглежда да е толкова сложно подмяната му.
filmatoplo - майстор
Препоръчвам управление то да се смени по скоро, няма време за ядове, заложи на комфорт и икономия.
Windowsche - помощник
Нищо не каза за терморегулатора.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 111

Тема "Пелетни горелки Ferroli Sun и Mikro P7-P12 Инфо,настр. и др." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: