• 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Mira84 - напреднал
gim Във форума съм. Пиши когато можеш за горелката.Ще съм благодарна
gim - специалист
До Мира84
Цифрите на екрана показват максималната мощност на горелката .За да видиш каква ти е минималната трябва да натиснеш едновременно горната и долната стрелка на контролера/не винаги става от раз така че пробваш докато не стане/,в новото меню отиваш на.. запалване.. влизаш с ..ок.. отиваш на ..пелети минимум.. влизаш с ..ок.. и там виждаш мощността когато горелката е на минимум.Чрез стрелките .. нагоре.. ; ..надолу.. можеш да променяш стоиността минималната мощност.
Не знам каква версия ми е софтуера,но при мен е така.
А ти как разбра че си с версия 12,8 ?
Mira84 - напреднал
gim написа:
До Мира84
Цифрите на екрана показват максималната мощност на горелката .За да видиш каква ти е минималната трябва да натиснеш едновременно горната и долната стрелка на контролера/не винаги става от раз така че пробваш докато не стане/,в новото меню отиваш на.. запалване.. влизаш с ..ок.. отиваш на ..пелети минимум.. влизаш с ..ок.. и там виждаш мощността когато горелката е на минимум.Чрез стрелките .. нагоре.. ; ..надолу.. можеш да променяш стоиността минималната мощност.
Не знам каква версия ми е софтуера,но при мен е така.
А ти как разбра че си с версия 12,8 ?
Като вляза в сервизното меню минимума е 6кв, а за версията пише на книжката. При теб на колко градуса е настроена водата. Всички ми казват, че трябва да е 60гр.
gim - специалист
Намали мин.мощ. на 5kw а макс.мощ. на 12kw.Ако си със стоманен котел и термо глави,сложи темп. на водата 60°С.В случаи че не може да достигне зададената температура,започни да вдигаш макс.мощ. докато водата не стане 60°С.Мисля че ще е добре след това да качиш още няколко kw за резерв/в случай че рязко паднат градусите навън/.
Температурата на водата при мен е друг случаи/ променя се /.
Mira84 - напреднал
gim написа:
Намали мин.мощ. на 5kw а макс.мощ. на 12kw.Ако си със стоманен котел и термо глави,сложи темп. на водата 60°С.В случаи че не може да достигне зададената температура,започни да вдигаш макс.мощ. докато водата не стане 60°С.Мисля че ще е добре след това да качиш още няколко kw за резерв/в случай че рязко паднат градусите навън/.
Температурата на водата при мен е друг случаи/ променя се /.
Благодаря!
val303 - специалист
Mira84 Здравей Видях че си с най новия софтуер на горелката. Аз също съм с него. Интересува ме едно нещо,ако не те притеснявам? При теб как се променят градусите? Например 50.1,50.2,50.3,или по друг начин. При мен е 50.0, 50.6, 51.2, 51.8. Смятам че не трябва да бъде така и мисля че има проблем с управлението,затова питам.
Mira84 - напреднал
val303 и при мен е като при теб. И при мен прескачат 50.0, 50.1, 50.6, 50.9 и връща от 50.9 на 50.1 и т.н. , но това е така когато е в минимална мощност и поддържа зададените 50гр. Когато работи на пълна мощност качва постепенно-49.5, 49.6, 49.7 и т.н.Ако разбереш нещо по въпроса пиши.
val303 - специалист
Mira84 Здравей Брат ми има същата горелка,само че е предишната версия,12,63 или нещо подобно,не съм сигурен. При нея независимо дали е в мин или макс мощност,градусите не прескачат така. На нея съм се учил да правя настройките и мисля че съм наясно с нещата. Според мен по този начин горелката не работи точно и това се отразява на разхода.
Mira84 - напреднал
val303 написа:
Mira84 Здравей Брат ми има същата горелка,само че е предишната версия,12,63 или нещо подобно,не съм сигурен. При нея независимо дали е в мин или макс мощност,градусите не прескачат така. На нея съм се учил да правя настройките и мисля че съм наясно с нещата. Според мен по този начин горелката не работи точно и това се отразява на разхода.
Не съм на ясно, но горелката ни работи от 2 седмици постоянно.От както сме я пуснали така се променят градусите, но не сме имали проблем с нея. Харчим по 17кг за 24часа, отопляваме 110кв. къща, настроена е на 5киловата миним. мощност и 12киловата максимална. През повечето време работи на минимална мощност. След като казваш, сигурно е проблем това, но не зная как да го оправя. Иначе други проблеми с горелката нямаме.
fedko - напреднал
Мира ,колко часа ти работи горелката в рамките на тези 24 часа?
  • 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: