• 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 460
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
Mira84 написа:
rosso666 написа:
Малко ми е странно че 12 киловата е минимума.а колко е максимума.когато работи на 12 киловата и достигне градусите почва ли да смъква мощнистта или директно минава на пилотен пламък?
Максималната мощност на горелката е 40киловата. Когато достигне зададените градуси постепенно спада от максимална мощност на котела до минимална мощност на котела
Това с червеното е абсурд!
Котела е само един топлообменник. Минималната и максималната можност си завиясят само от горелката.
Mira84 - напреднал
Така пише на контролера.Сега се опитвам да кача видео
Mira84 - напреднал
Това е контролера

Прикачен файл

P_20151125_193512.jpg Това е контролера
gim - специалист
Mira84 аз съм със същата горелка .Ще ти пиша в тема " IVG S 40 "
Mira84 - напреднал
gim написа:
Mira84 аз съм със същата горелка .Ще ти пиша в тема " IVG S 40 "
Добре, когато можеш пиши за горелката.
rosso666 - специалист
Дали е мощност на котела или на горелката няма нилакво значение.двете работяг като една система.
:butthead:
Mira84 - напреднал
Горе долу ми станаха по-ясни нещата. Благодаря на всички които откликнаха на моя проблем.
dmx_the_rain - напреднал
Здравейте! От тази година съм с пелетен котел на Грейко Експерт 20 + горелка рб 20 и горя дървесни пелети, настройките ги промених доста от фабричните понеже в форума се пише че по голяма икономия има при модулиране а в изчакване и се опитах да направя нещо подобно и незнам дали съм го постигнал. Та да питам нормално ли е разхода да ми е 45кг за 24ч.за 120кв. къща и 150л. бойлер?
andy_forresite - майстор
Определящи са кубичните метри на отопляваната площ, изолация на стени, дограма, изложение на помещенията, качеството на пелетите или колко енергия получаваш от изгарянето им, настройките на горивния процес, правилната работа на отоплителната инсталация, колко често и за колко време проветряваш, колко температура поддържаш, колко на брой са помещенията, по температура на водата ли си го направил или по температура в стаите и др. За всеки дом е индивидуално, макар и с приблизителни резултати. Малките разлики за ден бидейки разнесени за месец ще дадат отражение в значително количествено-тегловно (и финансово) изражение.
Ако топлиш 5 стаи се получава еквивалентен разход на киловатчаса ел. енергия от 1.8 kw среднодневно. Не слагам водосъдържателя от 150 литра. От количеството ползвана топла вода също много зависи разхода на пелети в случая. По твоя преценка с 5 електрически печки от по 1.8 кв всяка ще може ли да се поддържа настроената от теб температура? Според мен при тези градуси навън може и с по-малко поради постоянната работа на инсталацията.
Лично на мен ми се вижда малко завишен този разход, т.е. има накъде да се падне с едни 7-8 кг. Това зависи от топлозагубите на стаите. Имай предвид, че с напредването на зимата няма да стане по-добре. По някое време може да се удвои.
dmx_the_rain - напреднал
Имам външна изолация на къщата, радиаторите са панелни, водата от бойлера се ползва постоянно за миене и за къпане, имам термо винтили на всички радиатори и пак ми се струва много разхода имам чувството че нещо от настройките ми обягва, ако може някой да даде някакъв съвет.
  • 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 460

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: