• 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 51
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
borkata99 - специалист
barone, какво стана ?
Оправи ли се ?
Горелката трябва да има функция reset, и да си върнеш заводските настройки, ама той и "майстора-ти" трябва да го направи.
Иначе за
labarone написа:
Modulation
-mod. effect % 70
-mod. deltatemp 10
и при мене е така и това 10 са градусите - т.е. толкова градуса преди зададената тем. да влезе в модулация.
Ако са зададени 80 гр. на водата, като се стигнат 70 гр. и горелката да мина по-ниската степен на мощност - нещо такова.
А, за
labarone написа:
Има ли вариант да разбера този код
, ако искаш пиши на ЛС. :?
labarone - помощник
borkata99 написа:
barone, какво стана ?
Оправи ли се ?
Горелката трябва да има функция reset, и да си върнеш заводските настройки, ама той и "майстора-ти" трябва да го направи.
Иначе за
labarone написа:
Modulation
-mod. effect % 70
-mod. deltatemp 10
и при мене е така и това 10 са градусите - т.е. толкова градуса преди зададената тем. да влезе в модулация.
Ако са зададени 80 гр. на водата, като се стигнат 70 гр. и горелката да мина по-ниската степен на мощност - нещо такова.
А, за
labarone написа:
Има ли вариант да разбера този код
, ако искаш пиши на ЛС. :?
Аз се оправих, като разгадах как се въвеждат тези кодове, и сега съм доволен много. Горелката си работи и няма дертове. Интересуваше ме за модулацията най-вече. А вентилатора на колко % го държите или на колко % е най-добре да се държи?
nasko_nerva - специалист
Вентилатора се държи на колкото трябва за съответния котел. Зависи от котел, тяга на комина, пелети.
Ако пламъка е червен с тъмни краища увеличаваш въздуха, ако димните газове ти са много топли намаляш въздуха.
Стремиш се към ярък жълт към бял пламък и температура на димните газове около 180 градуса. Градусите зависят от котела може нормалните да са и 200, но над 200 вече е много - загубите стават големи, разхода се увеличава.
Настройките са индивидуални за всяка отоплителна система, не си мислете че ако вкарате настройките на някой друг и ще ударите кьоравото!
labarone - помощник
nasko_nerva написа:
Вентилатора се държи на колкото трябва за съответния котел. Зависи от котел, тяга на комина, пелети.
Ако пламъка е червен с тъмни краища увеличаваш въздуха, ако димните газове ти са много топли намаляш въздуха.
Стремиш се към ярък жълт към бял пламък и температура на димните газове около 180 градуса. Градусите зависят от котела може нормалните да са и 200, но над 200 вече е много - загубите стават големи, разхода се увеличава.
Настройките са индивидуални за всяка отоплителна система, не си мислете че ако вкарате настройките на някой друг и ще ударите кьоравото!
Естествено, че настройките са всеки са индивидуални. Моята горелка е монтирана на Атмос 40 kw, пелетите са добри, а тягата на комина е доста голяма. В момента вентилатора ми е на 80% и затова ме интересува дали е добре, дали има има нужда от намаляване или увеличаване.
syncho написа:
Dakata9 написа:
Здрдвейте може ли някoй да помогне с настроиката на горелка Golden Fire 35 kw...?
Фирмата, от която си я взел не могат ли да ти помогнат? Би трябвало да ти дадат най-точен отговор.

http://dox.bg/files/dw?a=b824f4dd6e

Тук е инструкцията с параметрите на контролера.
Контролера е на ''Проксел инженеринг''.
https://goldenfire.alle.bg/%D0%BF%D0%BE ... %B8%D0%B8/
А това е сайта с инструкции на goldenfire
Успех...
jabata - специалист
nasko_nerva написа:
Незнам за какъв котел точно говориш, но 180 градуса на димните газове са си много, и това говори че нещо не е в ред. Попринцип много пелетни съоражения работят на димните газове макс 160 - 180. Даже има такива, които над тази температура спират, защото означава че нещо не е в ред. Иначе за цвета и яркостта на пламъка си прав. Пламъка трябва да е колкото се може по-ярък.
nasko_nerva - специалист
jabata написа:
Не знам за какъв котел точно говориш, но 180 градуса на димните газове са си много, и това говори че нещо не е в ред. По принцип много пелетни съоръжения работят на димните газове макс 160 - 180. Даже има такива, които над тази температура спират, защото означава че нещо не е в ред. Иначе за цвета и яркостта на пламъка си прав. Пламъка трябва да е колкото се може по-ярък.
Мерил ли си ги?-градусите. Казах че всичко зависи от котела! Някои хора са дори с домашно правени котли. Почти всички да не кажа всички пишешти тук са с горелка присадена на котел за дърва или въглища. Съответно димните газове са с по висока температура.
Тези съоръжения за които говориш са модерни котли и камини на пелети с по високо КПД, обратни връзки и т.н. При тях е възможно да има и по ниски градуси на димните газове. :)
Ruseff - специалист
Мерил ли си ги?-градусите. Казах че всичко зависи от котела! Някои хора са дори с домашно правени котли. Почти всички да не кажа всички пишешти тук са с горелка присадена на котел за дърва или въглища. Съответно димните газове са с по висока температура.
Тези съоръжения за които говориш са модерни котли и камини на пелети с по високо КПД, обратни връзки и т.н. При тях е възможно да има и по ниски градуси на димните газове. :)

Колегата ме хвърли в кахъри,та ходих до котелното да го оборя.Не заради нещо друго,ами много хора четат форума,и могат да си направят грешни изводи. Та за меренето да кажа-60 гр. темп.на водата,на макс мощност температурата на изх.газове варира между 95-98 градуса.Замерването не подлежи на съмнение.Да кажем след седмица работа,като се задръсти,да качи до 110-120,не повече. Виадрус ми е котлето.
nasko_nerva - специалист
Ruseff написа:
Колегата ме хвърли в кахъри,та ходих до котелното да го оборя.Не заради нещо друго,ами много хора четат форума,и могат да си направят грешни изводи. Та за меренето да кажа-60 гр. темп.на водата,на макс мощност температурата на изх.газове варира между 95-98 градуса.Замерването не подлежи на съмнение.Да кажем след седмица работа,като се задръсти,да качи до 110-120,не повече. Виадрус ми е котлето.
Още много ще ходиш до котелното. Дано поне да е до мазата с ракийката и трушийката. :) Там градусите със сигурност са по ниски, но пък загряването е по голямо. :wink:
Ruseff - специалист
Да не спамим темата,ама много да ходя-колко много? Не повече от тебе....Верно,че гроздовата ми е там,ама и за шишенцето ходя веднъж седмично.Па за котела още по-рядко.
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 51

Тема "Настройка на пелетна горелка ,параметри." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: