• 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 199
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Trohito - помощник
Бай Гого написа:
Тъпках по пътя,направи си сам няколко години. Правих пет модела горелки,правих какви ли не електроники.Отначало елементарни, с циклично реле и ръчно палене.После си викаш,що пък да не пали сама.След това ти омръзва една степен,и що пък да няма две,и т.нататък до безкрай.. Да докараш една горелка до задоволително качество,са мнооого проби и мнооого грешки.
Та накрая стигнах до,фабрично доказано управление и се родих..
Съвета ми от мен е: Правете каквито искате горелки,но ги управлявайте с доказани и тествани управления.
Бай Гого би ли споделил чалъм за горивната камера. И аз искам да имам само един шнек - този от бункера. За управлението съм 100% съгласен. :)
Evgeniy - майстор
andro440 написа:
с един елементарен честотен регулатор.
Андро,
Къде го намери елементарен честотен? Елементарните са фазови, а честотата си е тази на мрежата.
k_marinov - специалист
Здравейте, Колеги!
А защо не си направите и самолет? Или вертолет? И тях хора ги правят! Мисля, че този почин "направи си сам", от едно време е зомбирал много хора, които не трябва да отиват в крайности! Уважавам много креативността на хората, оценям я, но това в случая мисля, че не е сериозно! Едно е да се прави нещо за удоволствие, като хоби, като задявка надвиване на техникатата, та било то и пелетна горелка, и съвсем различно е човек да разчита на такова ръкоделие, то да работи наистина и да топли семейството му! Със сигурност ще изхарчите безвъзвратно едни пари! И като я направите тази горелка, тя на какво ще мяза и колко място ще ви заеме? Сигурно ще мяза на някакво извънземно, омотано с жици, заемащо много повече място от нормалното, което човек нормално би трябвало да задели за целта! Сиромах човек-жив дявол! По добре се изявявайте с вашите професионални умения и с парите от това си купувайте и ползвайте готовите изделия! Обучавайте и споделяйте знанията си, но не е това пътя! А тези, които могат да измислят и направят някакви прототипи, са много малко на брой и всички ние трябва да разчитаме на тях. :yawinkle:
fbr - майстор
Абе я ДГД. Всеки да си прави каквото си ще, пък ако ще и космически кораб. Тебе какво ти пречи тази работа. Всеки е свободен да употреби деня си, както намери за добре, а и нощта. Поне засега. А пък тези, които са заети с работата да произвеждат, винаги ще намерят консуматори за своята продукция, защото по подразбиране консуматорите са мнозинство.
Бай Гого - специалист
Trohito написа:
Бай Гого би ли споделил чалъм за горивната камера. И аз искам да имам само един шнек - този от бункера. За управлението съм 100% съгласен. :)
Това ми е горивната камера..

Изображение

Това е кошницата /паничката/

Изображение

И горелката.. няма търговки вид,но пък ми върши работа..

Изображение
Trohito - помощник
Бай Гого написа:
Trohito написа:
Това ми е горивната камера..

Изображение

Това е кошницата /паничката/

Изображение

И горелката.. няма търговки вид,но пък ми върши работа..

Изображение
andro440 - майстор
Evgeniy написа:
andro440 написа:
с един елементарен честотен регулатор.
Андро,
Къде го намери елементарен честотен? Елементарните са фазови, а честотата си е тази на мрежата.
Извинявам се ,колега ,объркал съм се ,защото четох и за честотни регулатори .
Имах в предвид ,наи обикновен ФАЗОВ регулатор -ДИМЕР !
Прикачен файл:
SAM_8419.JPG
Последна промяна от andro440 на чет дек 03, 2015 9:20 pm, променено общо 1 път.
andro440 - майстор
k_marinov написа:
Здравейте, Колеги!
А защо не си направите и самолет? Или вертолет? И тях хора ги правят! Мисля, че този почин "направи си сам", от едно време е зомбирал много хора, които не трябва да отиват в крайности! Уважавам много креативността на хората, оценям я, но това в случая мисля, че не е сериозно! Едно е да се прави нещо за удоволствие, като хоби, като задявка надвиване на техникатата, та било то и пелетна горелка, и съвсем различно е човек да разчита на такова ръкоделие, то да работи наистина и да топли семейството му! Със сигурност ще изхарчите безвъзвратно едни пари! И като я направите тази горелка, тя на какво ще мяза и колко място ще ви заеме? Сигурно ще мяза на някакво извънземно, омотано с жици, заемащо много повече място от нормалното, което човек нормално би трябвало да задели за целта! Сиромах човек-жив дявол! По добре се изявявайте с вашите професионални умения и с парите от това си купувайте и ползвайте готовите изделия! Обучавайте и споделяйте знанията си, но не е това пътя! А тези, които могат да измислят и направят някакви прототипи, са много малко на брой и всички ние трябва да разчитаме на тях. :yawinkle:
Следващия проект ,колега ,ще е за самолет ,с двигател от заз968 М...V образен 4 цилиндров!моля те -погледи нещо мое ,което е /направи си сам /- и е с качество ,което малко фабрични машини ,могат да покажат ! Няма жици ,няма обем ,няма нищо фабрично-освен електроните елементи . -Кутията беше най лесна .Това ,че някой няма сръчност ,умения и мерак,не означава ,че всички са ,като него ...
http://vbox7.com/play:b6e8ee0698

погледни и тук !
viewtopic.php?f=18&t=23869&start=760#p599194 :axe:
Evgeniy - майстор
OK, благодаря. Не е заяждане, просто реших, че са се появили честотни модули на приемливи цени...
andro440 - майстор
Evgeniy написа:
OK, благодаря. Не е заяждане, просто реших, че са се появили честотни модули на приемливи цени...
Всеки бърка колега !поправих се ! :cry:
  • 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 199

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: