• 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Mira84 - напреднал
горелката работи постоянно, не изключва, но голяма част от времето работи на минимална мощност. Настроена е на 50гр, качва до 51гр. В стаите е 23гр и много рядко включват термоглавите.
fedko - напреднал
Чудно мие ,че горелката ти е на 5 кв. минимум което е кило гориво!24 часа по едно кило са 24 кила ?Нещо ми бяга в уравнението :?
fedko - напреднал
Искам да кажа ,че ако гори 17 кила за 24 часа без гасене минимума не е 5 кв ами доста по-малко. Само ми е чудно как не гасне при по-малък минимум,щото мойта гасне при по-малко от 850 грама на час.
Mira84 - напреднал
Не мога да го обясня как е точно, но от 2 седмици засичаме разхода и е толкова 17-18кг за 24 часа. Минимална мощност сме сложили 5киловата. Няма по-малки киловати на горелката. Това е разхода засега. Не се изключва горелката-събота и неделя сме вкъщи и я наблюдаваме постоянно. За първа година сме на пелети и още не знаем много за горелките, но това са фактите засега. От 22.11.15г сме я включили и досега не е спирана. Не зная дали има значение и от пелетите.Нашите са 100% иглолистни.
fedko - напреднал
Просто тази горелка е прекалено голяма за да може да равоти с по петнайсетина пелетки на минута.Поне с мойта не се получава.Мира а каква е пузата в секунди между дозите на минимума?И последно колко секунди е дозата на минимум ако не те затруднявам.
Mira84 - напреднал
fedko написа:
Просто тази горелка е прекалено голяма за да може да равоти с по петнайсетина пелетки на минута.Поне с мойта не се получава.Мира а каква е пузата в секунди между дозите на минимума?И последно колко секунди е дозата на минимум ако не те затруднявам.
Ще ти напиша всички настройки.
шнек 1000 за 6мин-реални по измерване към 850
макс. мощност 12киловата
въздух миним. мощност 15%
въздух максимална мощност 48%
време на изгаряне 15сек.
Софтуер на горелката 12,85, контролер ЕМС1-bio economic
В сервизното меню не сме променяли нищо само минималните киловати беше на 6, ние ги сложихме на 5киловата. Снощи разхода беше 18кг за 24часа.
Вчера вдигнахме минималната мощност на 6киловата, т.к. става по-студено.
Когато работи в минимална мощност пуска много малко пелети по 5-6пелети на 15сек., а някой път и по 1-2пелети. Фактът е ,че работи при нас. Сега при малко по-студено време ще засечем колко харчи за 24часа.
шоп - майстор
Mira84 написа:
val303 написа:
Mira84 Здравей Брат ми има същата горелка,само че е предишната версия,12,63 или нещо подобно,не съм сигурен. При нея независимо дали е в мин или макс мощност,градусите не прескачат така. На нея съм се учил да правя настройките и мисля че съм наясно с нещата. Според мен по този начин горелката не работи точно и това се отразява на разхода.
Не съм на ясно, но горелката ни работи от 2 седмици постоянно.От както сме я пуснали така се променят градусите, но не сме имали проблем с нея. Харчим по 17кг за 24часа, отопляваме 110кв. къща, настроена е на 5киловата миним. мощност и 12киловата максимална. През повечето време работи на минимална мощност. След като казваш, сигурно е проблем това, но не зная как да го оправя. Иначе други проблеми с горелката нямаме.

Това просто няма как да стане освен ако не живеете в пасивна къща и подържате 23 градуса в помещаенията с разход на енергия под 30 вата на м2
val303 - специалист
Здравейте колеги. ЧНГ . Някой знае ли каква трябва да бъде температурата на димните газове,на изхода на котела? Горе-долу.
plastkomfort - специалист
Гледай да не качва повече от 130 градуса на максимална мощност.
val303 - специалист
plastkomfort
Мерси Вчера мерих градусите,но незнаех колко трябва да са. На макс мощност 90-95 На мин 35-40. Добре ли е?
  • 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: