Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nkolibarov - помощник
Здравейте,по този начин монтирах горелката към котел солитех.Стана добре,обаче не вдига повече от 50 градуса,някъде греша в настройките.
Прикачен файл:
20151204_191038.jpg

Прикачен файл

20151204_190104.jpg
turbolator - помощник
kalin72 написа:
Ако сложиш трипътен винтил за малък кръг на котела, мисля си, че разходата ти ще падне много, и към радиаторите ще се пуска умерена температура, докато към котела ше ходи висока температура, тоест, ще работи оптимално. Само незнам горелката как ще работи при това положение...постоянно ли, или на дълги почивки, и кое е по-икономично?
Не знам и аз, от снощи правих замерване за 24часа ,ми е изгорило под 3 чувалчета ,без 4-5кг.при температура на водата на 61гр.при включени за 2-3ч 2бр.серпентини на бойлери ,другите включени постоянно-2 бр.радиатори на стълбище ,2бр .лири на баня и 9 стайни радиатори поставени на 3ст.котел35кв и горелкаРВ30кв.
turbolator - помощник
nkolibarov написа:
Здравейте,по този начин монтирах горелката към котел солитех.Стана добре,обаче не вдига повече от 50 градуса,някъде греша в настройките.
Прикачен файл:
20151204_191038.jpg
Колко часа са минали от както работи,за 20-30 часа при първи пуск ,мисля че е нормално да не може да мине 55гр.
nkolibarov - помощник
В неделя цял ден работи и беше топло ,помпата работеше самостоятелно,после помпите за радиаторите и бойлера ги свързах към горелката и температурата падна.
nkolibarov - помощник
Към котела има термостатен вентил има и трипътен вентил за радиаторите.Схемата е на Ерато ама тогава пропуснахме да сложим възвратни клапи на едно две места и може да е от това.От форума взех едни примерни настройки Р3 4,6/45/46;Р2 2,3/45/43 и това може би свали мощността
filmatoplo - майстор
На такъв котел горелката ако е 20ка се монтира без проблем директно към оригиналната врата.
nkolibarov - помощник
Да 20rb на чугунената също става но се страхувах да не стане тежка и да не я държат линеийните лагери.със стоманената се движи много леко.
milo65 - специалист
Колеги, как да закрепя този карборундов диск да стои над главата на горелката... не ми идват никакви идеи, освен на някаква п-образна конструкция....подскажете малко, моля!
шоп - майстор
milo65 написа:
Колеги, как да закрепя този карборундов диск да стои над главата на горелката... не ми идват никакви идеи, освен на някаква п-образна конструкция....подскажете малко, моля!
На снимките които съм показал се вижда как.
nkolibarov - помощник
На коя страница са снимките??

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: