Най - вълнуващия въпрос зимно време.
DimitarD - специалист
radius написа:
И защо смяташ, че може да имаш икономии от тази добавка?
С по-малко енергия, повече топлина в радиаторите.
geniya - специалист
Надявам се знаеш, че в природата съществува "Закон за запазване на енергията", нали?
DimitarD - специалист
geniya написа:
Надявам се знаеш, че в природата съществува "Закон за запазване на енергията", нали?
В тази връзка очаквам скоро да има и начин за преобразуване и на пепелта в топлина ... :)
Между другото нищо не ми пречи да пробвам.
filmatoplo - майстор
Във всеки ползван радиатор има налеп тънък филм който изолира малко или много, с почистване ще се увеличи топло обмена между водата и радиатора, оттам и между радиатора и въздуха в стаята.
шоп - майстор
filmatoplo написа:
Във всеки ползван радиатор има налеп тънък филм който изолира малко или много, с почистване ще се увеличи топло обмена между водата и радиатора, оттам и между радиатора и въздуха в стаята.
Така е, ще се увеличи топлообмена, но това с какво ще намали разхода на гориво:-)))))
turbolator - помощник
DimitarD написа:
Еее разбира се че го чистя, ставаше въпрос че преди прекарвах много време в котелното. Пепелта и зареждането всеки ден, котела всяка събота, горелката на две седмици.

Не е по темата, но е интересно. Днес случайно попаднах на един продукт който много ме заинтересува, толкова че си поръчах два броя от него.
В описанието на продукта е посочена доста голяма икономия на гориво като средна 10% - 12% за година и до 17% при пиково натоварване :? .
Става въпрос за енергийна добавка в радиаторите, която действа и като инхибитор предпазва от корозия вашата система и е поддържа по-чиста /задвижки, котел, помпи/. Идеята на тази добавка е че променя начина на водата да заври, което прави водата в радиаторите по-горещи, с две думи променя химичният състав на водата която завира при по ниска температура без да променя обема си. Звучи доста добре, продукта е от Англия и масово се ползва там, отзивите които намерих са единствено че е ползват за да намалят най-вече вредните емисии.

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... mKxfzIuQLE

Ако някой има опит с тази добавка нека сподели, ако не, аз ще пиша като е пробвам :?:
Можеш ли да напишеш името на добавката,че не излиза в тубата ,иначе 10-12% не е никак малко,600кг са си почти 1 месец .
шоп - майстор
turbolator написа:
DimitarD написа:
Еее разбира се че го чистя, ставаше въпрос че преди прекарвах много време в котелното. Пепелта и зареждането всеки ден, котела всяка събота, горелката на две седмици.

Не е по темата, но е интересно. Днес случайно попаднах на един продукт който много ме заинтересува, толкова че си поръчах два броя от него.
В описанието на продукта е посочена доста голяма икономия на гориво като средна 10% - 12% за година и до 17% при пиково натоварване :? .
Става въпрос за енергийна добавка в радиаторите, която действа и като инхибитор предпазва от корозия вашата система и е поддържа по-чиста /задвижки, котел, помпи/. Идеята на тази добавка е че променя начина на водата да заври, което прави водата в радиаторите по-горещи, с две думи променя химичният състав на водата която завира при по ниска температура без да променя обема си. Звучи доста добре, продукта е от Англия и масово се ползва там, отзивите които намерих са единствено че е ползват за да намалят най-вече вредните емисии.

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... mKxfzIuQLE

Водата си съдържа молекули водород и кислород...( дестилираната) + минерални соли, които се отлагат като налеп по отоплителната система

Ако някой има опит с тази добавка нека сподели, ако не, аз ще пиша като е пробвам :?:
Можеш ли да напишеш името на добавката,че не излиза в тубата ,иначе 10-12% не е никак малко,600кг са си почти 1 месец .
Водата си съдържа молекули водород и кислород...( дестилираната) + минерални соли, които се отлагат като налеп по отоплителната система. Няма такава реакция ( поне аз не знам) която да премахне котленият камък и той да изчезне от топлопренасящият флуид:-) Къде ще изчезне?!?

Евтин и лесен начин е промиването на систематам като преди това в нея е налят оцет или лимонтозу и няколкочаова работа на системата в номинален режим с последващо източване. Но това е работа за манияци с незабележим ефект.

600кг икономисани пелети могат да се постигнат по други начини.
Успехи!
masterpit - специалист
Стига глупости! Няма такова животно. Не си давайте парите на вятъра! Какви химични промени какви молекули? Химичния състав на водата 2 атома водород и един кислород образуват молекулата на водата. Всичко останоло са микроелементи стотици пъти по-големи от молекулата и нямат нищо общо с водата. Боята по радиатора е по-голям изолатор от филма във вътрешността Филме! :rolleyes:
n.ganev - майстор
Темата вече е със заглавие " урок по химия " :lol:
Последна промяна от n.ganev на пет дек 18, 2015 9:37 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
мен ако питате дай си парите за хубаво вино че идат празници.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: