• 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 460
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
iceheart - специалист
То по празниците доста неща скочиха, не само разхода на пелети.....абе празници са, пийте повечко и няма да ви пука..... :-D
джеки - специалист
kalin72 написа:
джеки написа:
говоря за моя котел нещо не си ме разбрал
Термостата управлява горелката, не котела.
С пелетен котел съм, и маистора каза че неможе да работи със стаен термостат
kalin72 - майстор
джеки написа:
kalin72 написа:
джеки написа:
говоря за моя котел нещо не си ме разбрал
Термостата управлява горелката, не котела.
С пелетен котел съм, и маистора каза че неможе да работи със стаен термостат
И кой е този пелетен котел, който не може да работи със стаен термостат??? Най-лесното решение, ако е наистина е толкова дървен - управление на Натурела за 200 лева и термостат за 100 лева, и си в джаза :)
джеки - специалист
Пелетерм. Стаиния термостат го ползвам само за пускане и спиране.
kalin72 - майстор
джеки написа:
Пелетерм. Стаиния термостат го ползвам само за пускане и спиране.
Хм, в инструкциите пише друго...
http://site.ecotherm.bg/files/file_991_1257bg.pdf
Автоматизирана експлоатация на котела и регулиране на температурата със
стаен термостат (седмичен програматор), който гарантира максимален
топлинен комфорт и икономия на гориво;
Я знаещите да кажат кое как е :)
джеки - специалист
Моят е от последните с модулация. Единствено само променям киловатите на работа. И на истина втори сезон нямам абсолютно никакви грижи. Бих го препоръчал на всеки които отсъстава с денове от вкъщи
deyanyovkov - специалист
stojan83 написа:
Здравеите! Честитс нова година на всички във форума. Вчера изключих стайния термостат за проба за работата и разхода на горелката, резултата е следния Стабилна работа на горелката на първа степен като рядко минава на 2степен за 15 минути , разхода за 24 часа скокна от 26-28кг на 40-42 кг. Това са резултати от последните 2 студени дни които във панагюрище бяха горе долу идентични като температура. Днес пак върнах стаиния термостат за потвърждение на разхода, но определено със стаен термостат е по икономично
ЧНГ на всички!!! Здраве и късмет, а останалото ще си го купим от магазина:)

Колега, моля те напиши какъв стаен термостат ползваш / модел, хистересиз ...и т.н./ - замислил съм се аз да сложа ...
Стоян Петришки - специалист
deyanyovkov написа:
stojan83 написа:
Здравеите! Честитс нова година на всички във форума. Вчера изключих стайния термостат за проба за работата и разхода на горелката, резултата е следния Стабилна работа на горелката на първа степен като рядко минава на 2степен за 15 минути , разхода за 24 часа скокна от 26-28кг на 40-42 кг. Това са резултати от последните 2 студени дни които във панагюрище бяха горе долу идентични като температура. Днес пак върнах стаиния термостат за потвърждение на разхода, но определено със стаен термостат е по икономично
ЧНГ на всички!!! Здраве и късмет, а останалото ще си го купим от магазина:)

Колега, моля те напиши какъв стаен термостат ползваш / модел, хистересиз ...и т.н./ - замислил съм се аз да сложа ...
Моя е salus 091FLRF доволен съм за сега ххистерезиса във по топлото време го бех направил 1 градус но сега като застудя го намалих на 0.5 градуса. Какъвто и да вземеш според мен ефекта ще е един и същ но нека маисторите във форума да те посъветват може и да има някакви тънкости.
rosso666 - специалист
Колеги вчера като отворих котела за почистване забелязах че пепелта е бяла като брашно.според вас на слънчогледовите пелети ли се дължи или на това че отделих повечко време да си поиграя с клапата на вентилатора на горелката.
Помагайте със съвети
achmonek - специалист
rosso666 написа:
Колеги вчера като отворих котела за почистване забелязах че пепелта е бяла като брашно.според вас на слънчогледовите пелети ли се дължи или на това че отделих повечко време да си поиграя с клапата на вентилатора на горелката.
Помагайте със съвети
Дължи се на доброто изгаряне :yawinkle: .
  • 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 460

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: