Най - вълнуващия въпрос зимно време.
маречков - специалист
Здравейте.
Имам проблем с малък дебит на БГВ. От котела връзката е на 1/2 а инсталацията е на 32 полипропилен. При пуснати 3 мивки на първи етаж на трети от топлата направо вакум :axe: :axe: Котела трябваше да е на 3/4 и на БГВ, но нали го държах една година неотворен после стана :finga: . Както и да е въпросите са:
1. БГВ от дебит ли се пуска или от ниско налягане като при юнгата?
идеята ми е през бойлер 100-150 л. да преодолея малкия дебит като принудително с помпа предварително "заредя" бойлера и го дозареждам при консумация. Бойлера го замислям с вход и изход от по един цол, а от котела на 1/2 да го дозареждам като с помпа лъжа котела да тръгва на БГВ :?

2. Ако първия вариант е налудничав, смятате ли че 40 - 45 градуса на серпентина ще са достатъчни да топлят бойлера, понеже се топля на подово и в системата ще се поддържа тази температура.

3. Някаква друга идея да увелича дебита или реша проблема?
маречков написа:
Здравейте.
Имам проблем с малък дебит на БГВ. От котела връзката е на 1/2 а инсталацията е на 32 полипропилен. При пуснати 3 мивки на първи етаж на трети от топлата направо вакум :axe: :axe: Котела трябваше да е на 3/4 и на БГВ, но нали го държах една година неотворен после стана :finga: . Както и да е въпросите са:
1. БГВ от дебит ли се пуска или от ниско налягане като при юнгата?
идеята ми е през бойлер 100-150 л. да преодолея малкия дебит като принудително с помпа предварително "заредя" бойлера и го дозареждам при консумация. Бойлера го замислям с вход и изход от по един цол, а от котела на 1/2 да го дозареждам като с помпа лъжа котела да тръгва на БГВ :?

2. Ако първия вариант е налудничав, смятате ли че 40 - 45 градуса на серпентина ще са достатъчни да топлят бойлера, понеже се топля на подово и в системата ще се поддържа тази температура.

3. Някаква друга идея да увелича дебита или реша проблема?
Трудно ми е да разбера горните ти размисли и обяснения но на въпрос 3
-за да захраниш четири консуматора нормално,1цол тръба.
маречков - специалист
Те са захранени с 32 ка, което е почти цол. Инсталацията ми е ок, но котела спъва с вход изход на 1/2.
Ако мога да го лъжа и с голям обем да компенсирам спъването през котела ще е екстра но въпроси 1 и 2 са решаващи. Естествено и други идеи са добре дошли.
LazarGanev - "Велик майстор"
Проблемът не е в присъединителните размери на котела, а в неговата производителност, която е около 10л/мин. Един цол е прекалено много за 100-150л бойлер - там пак е достатъчен размер 1/2". С помпа става, както си го замислил (правил съм го доста), активирането на котела става по дебит, ама за 4 консуматора ти трябва поне 300л бойлер
маречков - специалист
Е то присъединяването предполага осигурената консумация. Обема на бойлера посочих на посоки.
Така или иначе 100 литра при две къпещи се едновременно жени е смешен :-D.
Отговора ти ме обнадежди отново Лазаре. Отварях котела гледах, четох упътване, питам тука нашите, никой не казва как се пуска тая вода. Ще пробвам да видя как ще стане. Имам и една помпа която я мислех за рециркулация, но сега ще ходи да лъже дебитомера на котела.
Благодаря още веднъж :prayer:

Тема "БГВ при Имергаз ВИКТРИКС ТТ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: