Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filip_n - специалист
Да се включа и аз със разхода на Голдън Файъра - горелка 25кв на чугунен турски котел термоглави + стаен термостат, отоплявам 120кв неизолирана тухла и бойлер 80л. с нова дограма. 3500кг дървестни пелети до сега котела работи от Септември месец. На пролет като го загася ще пусна и листа с подробните зареждания.
rosso666 - специалист
Колега не е ли множко този разход.котела пригодил ли си го за горене на пелети.на какви киловати работи горелката? колко градуса е водата на котела?
filip_n - специалист
rosso666 написа:
Колега не е ли множко този разход.котела пригодил ли си го за горене на пелети.на какви киловати работи горелката? колко градуса е водата на котела?
Предвид че миналата година бях изгорил по това време 10 кубика дърва и 1.5тона донбас ми се струва екстра :lol: Котела не е преправян (дават го двуходов) и горелката е на горната врата (по изрично настояване на монтажника от Голдън Файър) водата се грее до 65 градуса после модулира ако не се е задействал стайния термостат като помпата включва на 50 нямам трипътен все още та всеки цикъл (след спиране от стайния термостат) е наново.... Не мисля че и разхода ще е супер по различен ако на този етап правя преправяния на котела или системата просто като засичам за колко време пада температурата в помещенията топлозагубите са ми големи.... Като сложа изолация виж тогава бих пробвал оптимизации :D
Ruseff - специалист
Цъкнаха харманлийските пелети с 30 кинта нагоре,та оня ден ги взех на 180.Иначе по темата-от 11.10. досега 2,300 т. слънчоглед и 300 кила дървени.
gnt69 - майстор
Ruseff написа:
Цъкнаха харманлийските пелети с 30 кинта нагоре,та оня ден ги взех на 180.Иначе по темата-от 11.10. досега 2,300 т. слънчоглед и 300 кила дървени.
Русенските и тях бяха 185 сега гледам 210, ние сме по добре само с 25 лв ни ги увеличиха пък вашите с 30.
Майтап ай наздраве.
Ще ги чакаме налято като се задръстят.
Ruseff - специалист
За наздраве малко ми е рано,че бързо сплитам езика.Ама за малко да са изложа,обрах и стотинките на касата.Ама кукличката кат, и се обадих по телефона,кво имаше в устата да каже :-D .Не съм горил досега дървесни-като гледах как фъркат чувалчетата,баси и световъртежа,къде получих.
шоп - майстор
Нормално, балтон се купува лятото :-D
gnt69 - майстор
Ruseff написа:
За наздраве малко ми е рано,че бързо сплитам езика.Ама за малко да са изложа,обрах и стотинките на касата.Ама кукличката кат, и се обадих по телефона,кво имаше в устата да каже :-D .Не съм горил досега дървесни-като гледах как фъркат чувалчетата,баси и световъртежа,къде получих.
И мене така първия път като купувах бяха по 900 кг на палет а втория по 1050 и греда добре че приятеля с транспорта имаше пари че едно разтакаване банкомати и тн.
gnt69 - майстор
шоп написа:
Нормално, балтон се купува лятото :-D
Е тъй ама ще съберем мишките в квартала.
doobref - специалист
filip_n написа:
Да се включа и аз със разхода на Голдън Файъра - горелка 25кв на чугунен турски котел термоглави + стаен термостат, отоплявам 120кв неизолирана тухла и бойлер 80л. с нова дограма. 3500кг дървестни пелети до сега котела работи от Септември месец. На пролет като го загася ще пусна и листа с подробните зареждания.
Здравей филип, аз също съм като тебе- котел Солитех 34kW , площ, изолация, бойлери 100 и 150литра, но съм с Грейко РВ20, като съм повдигнал котела на метален кош, а горелката под дъното му, трипътен вентил. Пелети дервестни, а разхода от 02.10.2015 до днес 20.01.2016 е 2100кг.

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: