Най - вълнуващия въпрос зимно време.

под прозорец или не

96%
под прозорец
46
4%
да не е под прозорец
2

Общо гласове: 48

tochnia1 - напреднал
По темата почти всичко се каза, но ще дам пример от моята практика.

Стая с аеропланка и още един прозорец.Домакина ни даде пълното право да разполагаме, където решим радиаторите и с изготвеният план отидохме да работим.
Винаги преди същинската дабота се съветваме на по кафе и с домакинята и с домакина, дали са съгласни с изготвеният план.Домакинята категорично отказа за съответната стая да слагаме два радиатора, въпреки убедителният ми тон по въпроса.
Поставихме един - по-голям под другият прозорец и така изпълнихме целият проект.
След 1 месец домакина ми звъни, ако може да отида пак на адреса.Под аеропланката освен мухала, който се беше появил, имаше и надут ламиниран паркет.Представете си за какъв конденз ставаше въпрос.
Алуминиева дограма без термо мост, освен това домакинята не искала в спалнята да им е много топло и намалили радиатора под другият прозорец.
Поставихме още един малък радиатор, който само да суши конденза и всичко се намести.

Именно с този пример, ще дам съвет на всички, които все още се чудят къде да поставят радиаторите.Говоря за пасивни радиатори, а не за конвекторни.Въпреки, че и при конвекторните не е гаранция, че няма да се появи конденз.
sian - специалист
tochnia1 написа:
По темата почти всичко се каза, но ще дам пример от моята практика.

Стая с аеропланка и още един прозорец.Домакина ни даде пълното право да разполагаме, където решим радиаторите и с изготвеният план отидохме да работим.
Винаги преди същинската дабота се съветваме на по кафе и с домакинята и с домакина, дали са съгласни с изготвеният план.Домакинята категорично отказа за съответната стая да слагаме два радиатора, въпреки убедителният ми тон по въпроса.
Поставихме един - по-голям под другият прозорец и така изпълнихме целият проект.
След 1 месец домакина ми звъни, ако може да отида пак на адреса.Под аеропланката освен мухала, който се беше появил, имаше и надут ламиниран паркет.Представете си за какъв конденз ставаше въпрос.
Алуминиева дограма без термо мост, освен това домакинята не искала в спалнята да им е много топло и намалили радиатора под другият прозорец.
Поставихме още един малък радиатор, който само да суши конденза и всичко се намести.

Именно с този пример, ще дам съвет на всички, които все още се чудят къде да поставят радиаторите.Говоря за пасивни радиатори, а не за конвекторни.Въпреки, че и при конвекторните не е гаранция, че няма да се появи конденз.
Би ли пояснил каква е тази аеропланка?
tochnia1 - напреднал
Надявам се, че не ме бъзикаш!

Прозорец заедно с врата, често се среща при терасите - вратата е залепена за прозореца.
Последна промяна от tochnia1 на пон мар 08, 2010 9:04 am, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
Това явно е Ваш, фирмен жаргон. Иначе се казва вратопрозорец.
Bobivan - специалист
Или "Пищов врата"..... :lol: :lol: :lol:
torbalan - Дървен философ
избора на мястото на радиаторите не трябва да се прави с анкета...

аз където мога ги слагам под прозорците, където няма как - търся му лесното :)
fbr - майстор
Я вземи един маслен радиатор, и го мести в стаята където ти душа сака, и ще видиш че по-добро място за него, освен под прозореца няма. Знам го от личен опит.
Здравейте! Пиша в същата тема за да не отварям нова. При мен положението е почти същото само, че освен два ката пердета на единия от прозорците ми е и спалнята. Та искам да знам дали този радиатор зад спалнята и пердетата ще си работи както трябва или да правя някакви промени?
DimitarD - специалист
Hellant написа:
Здравейте! Пиша в същата тема за да не отварям нова. При мен положението е почти същото само, че освен два ката пердета на единия от прозорците ми е и спалнята. Та искам да знам дали този радиатор зад спалнята и пердетата ще си работи както трябва или да правя някакви промени?

Радиаторите е задължително да са под прозорец. От 15 само три не са под прозорец, защото са коридорни и няма такъв. По въпроса с пердетата съм решил проблема със 100 декоративни магнитни щипки.
Лазаре, сега модата е пердетата да са до земята, моля те влез в крак с модата :-D
naughty - специалист
доста време мина от както пуснах темата, сложих конвертори далеч от прозорци и не съжалявям и грам. под прозореца да слага този с калпава дограма и без пердета, можв би само в този случай има полза.

Тема "Къде да се разположат радиаторите?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: