Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
6osi6, :lol: :lol: :lol: Баш Аслъ
6osi6 - майстор
Ганев, хората са си го написали в сайта - гори и агропелети.

"PELLAS X MINI REVO" от 5 - 26 kw ЦЕНА 3000 лв с ДДС :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Горелките Revo - Line са иновативен продукт на световния пазар.

... Олеле :-D

Тяхната революционна технология е в ротационната горивна камера. Освен високата ефективност на изгаряне (достигаща до 99%), това уникално решение на т.нар ротационна горелка осигурява постоянно самопочистване от генерираната пепел в процеса на горене.

... Ти да видиш :?

В Revo - Line горелките въведохме системата за бързо разпалване. Подобно на X – Line серията, запалването, почистването, контрола на пламъка и възстановяването на работа след загуба на захранване се извършва автоматично. Горива, които могат да бъдат използвани са: Агро пелети, дървени пелети с ниско качество, костилки и овес.

Мартине, не го слушай bobi, цялата му работа е такава. Утре търговецът ще претендира "отказ от гаранция в случай на нерегламентирана намеса".
Връщай горелката и заведи дело за 20 хиляди на продавача по чл. 38 ал- 1 от ЗЗП. Очевидна е заблуждаващата реклама, с която са те подвели да закупиш горелката и която не отговаря на действителните работни характеристики на продукта.

ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ - ЗАБЛУЖДАВАЩА, НЕПОЧТЕНА И СРАВНИТЕЛНА РЕКЛАМА

Раздел II.

Заблуждаваща реклама

Чл. 38. (1) Заблуждаваща е всяка реклама, която по какъвто и да е начин, включително по начина на нейното представяне, подвежда или може да подведе лицата, до които е адресирана или достига, и поради това може да повлияе на тяхното икономическо поведение или по тези причини нанася или може да нанесе вреди на конкурент.

(2) За да се прецени дали една реклама е заблуждаваща, трябва да се имат предвид всички нейни страни, включително:

1. характеристиките на стоките и услугите като: наличност, вид, изработка, състав, начин и дата на производство на стоките или изпълнение на услугите, годност за употреба, начини за употреба, количество, географски и търговски произход, резултати, които могат да се очакват от тяхната употреба, резултати и съществени характеристики от изпитванията или извършените проби върху стоките или услугите;
n.ganev - майстор
6osi6,не ми се търси икона със смеещ се маймуняк легнал по гръб. Извинявай, но си абсолютно прав!
iceheart - специалист
Горенето на слънчогледови пелети изисква няколко неща. Управление което позволява настройка на фотосензора, настройка на междинни продухвания, добре вентилирана горивна камера, силен вентилатор, механично почистване или допълнително компресорно продухване. За горелки без механично почистване е много важно да имат добре вентилирани горивни камери и силен вентилатор или допълнително компресорно продухване.
Може да пробваш идеята с чистача, дори може да ги направиш да бъдат два, но не закрепвай външния край на горелката, а пробвай да го закрепиш за вратата и така няма да имаш проблем с гаранцията тъй като не си променял нищо по горелката. 3 години гаранция си е доста време и не си заслужава да я губиш, особено за скъп продукт като този.
Иначе идеята на горелката с ротационна горивна камера много ми харесва и може би за лоши дървесни пелети образуващи твърда шлака ще бъде много добре, но за слънчогледови пелети с мека леплива пепел май не става. Преди време бях с идеята да ги пробвам ама си останах само с идеята...
bobi65 - специалист
Марто, Още едно допълнение към идеята за чистача. За да си нямаш проблем с гаранционната поддръжка както казват колегите, вместо закрепване с заварка направи гривна по външният диаметър с ушички за стягане с болт и така стегни " П " елемент към Горивната камера....

Другото което се сетих е че вероятно от температурата елемента ако е тънък 1-3мм. и е хоризонтално разположен вероятно ще увисва след няколко часа работа.. затова го измисли с да е примерно 1 см ламаринка но вертикално разположена и усукана само в мястото на пристягане към главата.
Благодаря на всички,който изказаха мнение по въпроса.Неприятното е ,че доставих горелката от Полша.Сега топката изцяло е в моята мрежа.Писах на поляците,но ни вопъл ни стон.Трябва да се спасявам самосиндикално,но се оказва мисия невъзможна.
rosso666 - специалист
Абе колега в инструкциите за монтаж дали не е упоменато в каква равнина спрямо земяа се монтира към котела. Имам в предвид да пробваш да наклониш леко горивната камера (горелката) надолу.наклона да е съвсем лек за да не изпадат не изгорелите пелети.
С наклона според мен когато камератасе върти ще се изхвърлят остатъците
6osi6 - майстор
martin58 написа:
топката изцяло е в моята мрежа.
Опитай въздух до ламбда 2 или смесвай с борови пелети.
Здравейте,шлаката залепва за камерата.Опитах с леко повдигане на задната част,пробвах с въздух до степен влошаване на горенето/при въртене и повече въздух се нарушава пламъкът/.Пробвах с увеличаване на времето за въртене на камерата/стандартно е 0.8 секунди,стигнах последователно да 6 секунди и познайте..Не съм специалист в тази област,но не съм и съвсем неук,чета,питам,но..
6osi6 - майстор
bobi, толкова пъти ти повдигам темата за ламбдата, да беше помислил малка търговска отстъпка :prayer: :prayer: :prayer: като за мен.

Колко ще струва един комплект с МАФ дебитомер? Само че, да може да мери и стойности от 15 куб. м.

Това измерване ще е по-подходящо предвид написаното от Ганев за кислородната клетка. Неудобното е, че горивото трябва да се мери с кантарче.

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: