Най - вълнуващия въпрос зимно време.
jabata - специалист
Ей, ама точно по-български. Единия ще направи нещо, и другите понеже немогат да му подражават ще вземат да го ритат, оплюват, и т.н. Разбирай, не сакам я да съм добре сакам Вуте да е зле.

А колкото се отнася до Ламбда контрола, в Германия в момента неможеш да си регистрираш котел, ако няма ламбда управление на горивния процес. Както при автомобилите, така и тука важи правилото, че колкото е по-голяма ламбда-та, толкова повече енергия отива на вятъра. Не ми се навлиза в подробности, но при пелетите по-голяма ламбда се получава при по-високи обороти на вентилатора, а оттам и съответно по-висока температура на газовете което води до преразход.
А що се отнася до ламбда регулацията на колегата, това е само едно наблюдение с което може човек да си настрои по-правилно процеса, с цел по-малък разход.
Както се казва, на който не му харесва, да си кара карбураторната жигула и да сипва кюмур в котела и да не се оплаква от голям разход и хамалогия.
filmatoplo - майстор
По принцип с другите горива сондите работят, смятам че и с пелети ще може ако няма вече де. Относно вица-Прибира се Геле в къщи и вика на жената, - жено бързо ми забий един пирон в главата, жената ужасена го пита защо, Геле отговаря-ами Вуте отвори бръснарница, ще ида да ме постриже с пирона в главата та да си счупи машинката. :wink:
bobi65 - специалист
Блягодаря на колегите който подкрепят трудът ми.... а Лично на мен ми се изплащат и отлплащат страхорно всичките ми реализирани идей.
Специално прегледах и сметнах разхода за споменатият по нагоре период от колегите и съм супер доволен.
01.01.2016 до 31.01.2016 съм на 1150 кг..... 400 м2 отопляеам. стаен термостат контролира 20.5-21 градуса!..
А общо от началото на отоплителният сезон до днес 2,5 палета по 1050 кг.
filmatoplo - майстор
achmonek написа:
Разход от 01.01.2016 до 31.01.2016 - 1380 кг.
Температура на връщащата се вода - не знам колко.
Отопляема площ два етажа - 130 кв.м. общо.
Регулация по температура на водата със термоглави.
Външна изолация - да (5 см. стиропор)
Таван: 10 см минерална вата
Под: не (дъски :yawinkle: )
Дограма: ПВЦ обикновена
Котел: Грейко Експерт 20
Горелка: Грейко RB 20
Контрол на котел: от горелката
Бойлер: 2 по 80 литра
Радиатори: 10 броя стражишки и 1 алуминиев в едната баня (общо 26 КВ)
Стаен термостат: нанай
Трипътен: да
Пелети - слънчогледови
Температура в стаите:
от понеделник до петък
05.00 до 07.30 - 24 гр.
7.30 до 15.00 - 21 гр.
15.00 до 23.00 - 24 гр.
23.00 до 05.00 - 21 гр.

събота и неделя
07.00 до 24.00 - 24 гр.
24.00 до 07.00 - 21 гр.

Температура димни газове: за сега нямам с какво да меря
Почистване котел - вече на две седмици
Горелка: на всеки 7 дни
Време на работа: 740 часа /4 часа общо почистване на котел и горелка за 4 седмици/
Допълнителни екстри /регулатор на тяга/
Разход от 01.01.2016 до 31.01.2016 - 1380 кг.
Среден разход на ден за ЯНУАРИ - 44,5 кг.
От началото на отоплителния сезон, за мен - 01.10 до днес - 01.02 (124 дена) - 3600 кг.
Среден разход на ден - 29 кг.
Без значение че този разход изглежда висок сравнение с на колеги с подобна комбинация -аз му вярвам, разхода е най правдоподобен, тоест среден разход 30 кг за 24 часа.
n.ganev - майстор
В този случай става въпрос за сл. пелети.
filmatoplo - майстор
Да,само се съмнявам малко в качеството им, брата гори слънчогледови с перфектно качество. 6 мм пакетирани клибровани без прахоляк. Само че брата няма изолация,на калкана няма и мазилка. .
Здравейте и благодаря на всички включили се в моят проблем.Но най-вече благодаря на Боби65 за точната идея за чистач към горелката.Не се включих досега,за да се уверя в резултата,а той е невероятен.Качвам снимки за по -нагледно.Още веднъж благодаря на всички.Хубава вечер.
Прикачен файл:
IMG_20160202_204158.jpg
Прикачен файл:
IMG_20160202_204158.jpg

Прикачен файл

IMG_20160202_204340.jpg
filmatoplo - майстор
:prayer: Браво, дано издържа този чистач без за прегаря. Патентовайте го това и го продайте на фирмата - шега. :) цената ище хвръкне на 3500 .
Evgeniy - майстор
Eeee, така се бях прехласнал по върховата въртяща технология, защото е създадена с цел да няма шлака. Това още веднъж показва, че и най доброто може да се подобри. Браво и на двамата.
filmatoplo - майстор
Отдавна имам една идея приложима за котел и горелка Грейко, за почистване на горивната камера - така ще работи предполагам и с най лошите пелети сламени. Сега е късно за обяснение, и трябва да го проверя, че да съм сигурен.

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: