• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
LazarGanev написа:
... А бе те затвориха такива силни заводи като Завода за електроди в Ихтиман, "Република" - Своге, "Калиакра" - Добрич, ...
Проспала съм ги тези неща. Ужасно е.
А имам прекрасен спомен за едно птреспиване в Своге, където всяка къща имаше топла връзка със завода.
Простете спама, разчуствах се
xaumahata - напреднал
LazarGanev написа:
Кондензните газови котли Теси са вече в историята
Гледам, че http://www.tesy.com/bg/products/stenni_ ... ovi_kotli/ има някакви?
Между другото можеш ли да ми препоръчаш котел с какъв диапазон на модулацията ще е най-добре за моя случай?
Благодаря предварително!
П.С. И за тръбите нищо не си казал, в момента съм в основен ремонт и мога да къртя всичко ;-)
LazarGanev - "Велик майстор"
n_a написа:
Проспала съм ги тези неща.
А имам прекрасен спомен за едно птреспиване в Своге, където всяка къща имаше топла връзка със завода.
Шшшшт :-$ :-# , тихо, че ще почнат сега едни дискусии дали харесването на някой винаги води до преспиване или пък самото преспиване е довело до харесване, ще почнат въпроси във всяка къща ли си преспала, та знаеш за топлата връзка и става една...съвсем ще се оспами темата :wink:
xaumahata написа:
LazarGanev написа:
Кондензните газови котли Теси са вече в историята
Гледам, че http://www.tesy.com/bg/products/stenni_ ... ovi_kotli/ има някакви?
Между другото можеш ли да ми препоръчаш котел с какъв диапазон на модулацията ще е най-добре за моя случай?
Благодаря предварително!
П.С. И за тръбите нищо не си казал, в момента съм в основен ремонт и мога да къртя всичко ;-)
Ами някой не си е оправил сайта :) . За твоята квадратура ти трябва малък котел. Излишно е да споменавам, че 3-12кВт на Теси щеше да е идеален, защото го няма, но зависи откъде си и какво предлагат инсталаторите в твоя регион. Ако някой ти каже, че ще ти сложи какъвто поискаш - бягай от него, за да нямаш проблеми с настройките и сервиза. Няма как да се познават всички марки и модели, да се поддържат резервни части, при положение, че се монтират 5, 10 или 20 котела на година, и то от различни марки и модели.
Колкото до тръбите - всеки сам си избира, но полиетилена го мразя заради течове, освен ако не е Рехау, ама там излиза по-скъпо от мед. Аз в 95% от случаите работя с ППР стъклофибърен.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
LazarGanev написа:
n_a написа:
Проспала съм ги тези неща.
Шшшшт :-$ :-# , тихо, че ще почнат сега едни дискусии дали харесването на някой винаги води до преспиване или пък самото преспиване е довело до харесване, ще почнат въпроси във всяка къща ли си преспала, та знаеш за топлата връзка и става една...съвсем ще се оспами темата :wink:
Няка ба, няка! ДайБоже секиму! Да прощава, пусналия темата, ама това за което ти отвори дума си е алтернативно парно, нале :-)
А аз си премлясвах в паметта си всичките онези кутии с бонбони прекрасни, с които бяха пълни всичките онези свогенски къщи.... и всички се радваха на гостите, на тех'си отдавна им бил омръзнал шоколада
alekghe - специалист
Нямах време да прочета всичко, но по темата:
С газ и газови инсталации се занимавам от доста време и се надявам да бъда полезен.
Най - бакалското изчисление е следното - кубатурата на помещенията по 80 Wat / м3 .
При наличие на изолация и подменена дограма сметките отиват към 50 Wat/м3 .
Получената сума се умножава по 1,3 и се получава истинската стойност.
Котела на Имергас - Виктрикс ТТ 24 е много добър избор, защото подлежи на модулация.
Може да слезе до долна граница от 3,25 KW и горна от 32,5 KW.
При отопление котела работи в диапазона 13 - 15 KW, докато при БВГ отива на максимума.
Ако имаш още въпроси - пиши.
alekghe написа:
Котела на Имергас - Виктрикс ТТ 24 е много добър избор, защото подлежи на модулация.
Познаваш ли котел, който не ''подлежи на модулация"? :)
xaumahata - напреднал
След няколко разговора с различни представители на газови котли, някои от тях ми казаха, че нямало смисъл да си купувам кондензен котел, защото е с 1000-1500 лв по-скъп от конвенционалните, слагаш по-големи радиатори (т.е. цялостната инвестиция е по-скъпа), а икономията е около 15% на месец, което ще рече не повече 20-30 лв/месец, а на сезон 200-300 лв. Тоест инвестицията се избива след 5-7 години (ако котела е работил безпроблемно и извънгаранционно). Вие на какво мнение сте относно конвенционален срещу кондензен? Кои са конвенционалните котли с най-голям голям и ефективен диапазон на модулацията, които бихте ми препоръчали за моя случай.?
xaumahata - напреднал
idealist написа:
http://new.gaskomfort.com/Resources/FCK ... s_2016.pdf
Как да го разбирам този линк?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "кондензен котел с радиатори" | Включи се в дискусията: