Най - вълнуващия въпрос зимно време.
adesio - специалист
ivoto написа:
Шнека го блокира аларма 07.

Има един пресостат, който е свързан с тънко маркуче към камерата. Когато това маркуче се задръсти с пепел, се появява аларма 7 и шнека спира да подава. Аз го продухвах през първия сезон маркучето, но после ми омръзна и шунтирах пресостата. Не съм имал аларма 7 от две години.

Отваряш задния капак и ще го видиш маркучето. Единият му край влиза в горивната камера, другият в един бял пресостат, с форма на летяща чиния. Откачаш маркуча, продухваш го, бъркаш с една тел и в дупката на камерата, и пак слагаш маркуча.
Но пак ще се задръсти...
как го шунтира ?
ivoto - специалист
Проводникът, който е прекъснат от пресостата, се откача от две крачета и се съединява.
Но щом питаш как става, по-добре хвани някой, дето разбира от ток, че да не изгориш контролера.
zlatev2000 - специалист
AlexanderK написа:
zlatev2000 написа:
zlatev2000 написа:
Ей колеги , вдигнаха се температурите и никой нищо не пише.
Дайте да нищим някаква тема че много скучно така :)))

Например, вчера ми се случи нещо много весело. Тъкмо бях натъпкал почти 2 чувала в бункера , ама фул до капака и пускам ......
След малко аларма 7 сейфти термал...за пореден път.
Оказа се от шнека тоя път, беше се напълнил с трици и блокира и не пуска пелетеи. Голямо гребане падна :-D :-D :-D

Мама му стара , предизвиках съдбата с тоя пост...
Шнека вече не ще да работи изобщо. Изпразних пак бункера изчистих пелетите от шнека ама пак неще да тръгне.
.......................

И какво направи за да тръгне отново? Че и на мен ми направи този проблем тази сутрин. Стартирам камината но шнека не "бръмчи" и не подава пелети. И..... safety termal 07.
:?
Точно както каза колегата ivoto . Аз съм я правил тази процедура , но този път се заблудих че е изгоряло нещо по шнека (моторчето), защото маркуча го бях чистил преди 10 дена и основно цялата камина. Освен това като измерих напрежението до моторчето идваше , ама нещеше да върти. На ръка като го въртя си беше свободен шнека , значи не е и блокирал......само че не бях измерил колко напрежение идва и от тука заблудата ми.
В крайна сметка се оказа пак тъпия маркуч, само дето седях 2 дена без парно да дойде Наско (сервиза) .
Маркуча не се беше запушил , а само леко му беше намалило сечението от прашинки и от там идваше по-малко напрежение до моторчето.

Аз немога да разбера каква е изобщо идеята на тъпия пресостат? Някой по-вещ може ли да ми обясни, че май ми се ще и на мен да го "прескоча".
ivoto - специалист
Пресостата следи системата да работи под налягане. Мери подналягането ... И ако се отвори врата, счупи стъкло, изпусне уплътнение и т.н., налягане няма да има и пресостата ще изключи шнека, да не подава повече пелети.
Не е хубаво да го няма, но не е и хубаво да се събудя в 3 часа вечерта и да продухвам маркучета.
zlatev2000 написа:
AlexanderK написа:
zlatev2000 написа:

Мама му стара , предизвиках съдбата с тоя пост...
Шнека вече не ще да работи изобщо. Изпразних пак бункера изчистих пелетите от шнека ама пак неще да тръгне.
.......................

И какво направи за да тръгне отново? Че и на мен ми направи този проблем тази сутрин. Стартирам камината но шнека не "бръмчи" и не подава пелети. И..... safety termal 07.
Точно както каза колегата ivoto . Аз съм я правил тази процедура , но този път се заблудих че е изгоряло нещо по шнека (моторчето), защото маркуча го бях чистил преди 10 дена и основно цялата камина. Освен това като измерих напрежението до моторчето идваше , ама нещеше да върти. На ръка като го въртя си беше свободен шнека , значи не е и блокирал......само че не бях измерил колко напрежение идва и от тука заблудата ми.
В крайна сметка се оказа пак тъпия маркуч, само дето седях 2 дена без парно да дойде Наско (сервиза) .
Маркуча не се беше запушил , а само леко му беше намалило сечението от прашинки и от там идваше по-малко напрежение до моторчето.

Аз немога да разбера каква е изобщо идеята на тъпия пресостат? Някой по-вещ може ли да ми обясни, че май ми се ще и на мен да го "прескоча".
Изчистих камината основно. С четка изчистих тръбите, продухах и маркучето на пресостата... И се надявах че само натискам Р4 и тя ще тръгне даже преди да и сложа ламарините, но...alarma 7 :? . Петък вечер, а сервиза най вероятно ще работи в понеделник и се бях примирил да карам на духалката през уикенда. Завъртях шнека ръчно(с клещи) , пускам пак и :supz: . Тръгна.Според мен всичко е от пелетите ,не бяха хубави,доста пепел извадих и за два дена пълниха пепелника със шлака.. Отидох и купих други пелети, старите ги пренасочвам на един приятел с котел. И засега работи , стъклото повече време се задържа чисто. Със старите пелети се запазваше чисто за около 20 мин работа.
zlatev2000 - специалист
AlexanderK написа:
zlatev2000 написа:
AlexanderK написа:

Изчистих камината основно. С четка изчистих тръбите, продухах и маркучето на пресостата... И се надявах че само натискам Р4 и тя ще тръгне даже преди да и сложа ламарините, но...alarma 7 :? . Петък вечер, а сервиза най вероятно ще работи в понеделник и се бях примирил да карам на духалката през уикенда. Завъртях шнека ръчно(с клещи) , пускам пак и :supz: . Тръгна.Според мен всичко е от пелетите ,не бяха хубави,доста пепел извадих и за два дена пълниха пепелника със шлака.. Отидох и купих други пелети, старите ги пренасочвам на един приятел с котел. И засега работи , стъклото повече време се задържа чисто. Със старите пелети се запазваше чисто за около 20 мин работа.
С всички пелети ще ти се случва според мен. Просто с времето винаги има част от пелетите която се натрошава и остава в шнека и ако не се чисти пак ще блокира. За да ти се запзва стъклото още по-дълго чисто и да имаш по малко пепел може да си вдигнеш оборотите на вентилатора на 1 ва степен малко (зависи на колко са ти сега де) ама някъде към 1580-1600 .

Ще се опитам да обобщя кога се показва Аларма 7 по мои наблюдения и се надявам да е от помощ на колегите с този проблем:

1. няма тяга на комина (ниски обороти на вентилатора в модулация - особеноо сега като се затопли ако са ниски оборотите може да се появи ( при беше така в топлите дни) Обороти около 1580- 1600 са ок. По ниски обороти = много пепел и аларма 7 ( според комина)
2. задръстен с трици шнек и не може да подаде достаъъчно пилети и камината угасва в модулация -- при мен се случи няколко пъти
3. задръстен с трици шнек - блокирал и изобщо не работи - почиства се и газ
4. задръстен маркуч и тръбичка на пресостата, почиства се с тел и пак газ
5 взима въздух от някъде: най-често от уплътнеито на вратичката или разместено стъкло- слава богу още не съм го изпитал

Когато Ви се появи тази аларма най-добре проверете всички тези неща преди да викате сервиза и да стоите на студено. И не си мислете че като му звъннете и веднага ще дойде......Аз неможеах да се свържа с него около 2 часа - все заето. И полсе ми каза пича че сега в сезона е така постояно е някъде и му звънят и трябва да си запишеш час...... :)
Супер успокоение за всички горди собственици на чудото Бърнит :))))
benimm8808 - специалист
zlatev2000 написа:
2. задръстен с трици шнек и не може да подаде достаъъчно пилети и камината угасва в модулация -- при мен се случи няколко пъти
Никога до сега не ми се е задръствал(пълнил,блокирал) шнека с пепел от пелети.
За миналия и този сезон, до момента съм изгорил 4.5 тона пелети и никога не ми е гаснала камината заради неработещ шнек.Един единствен път ми е излизала AL 7 миналия сезон,почистих пресостата и от тогава не е излизала.
Според мен всичко е от качетвото на пелетите,който ползваме.
Проверете преди да изсипите чувала в камината,в долния край колко пепел има-за мен тва е показатела за качеството на пелетите.
zlatev2000 написа:
AlexanderK написа:
zlatev2000 написа:

С всички пелети ще ти се случва според мен. Просто с времето винаги има част от пелетите която се натрошава и остава в шнека и ако не се чисти пак ще блокира. За да ти се запзва стъклото още по-дълго чисто и да имаш по малко пепел може да си вдигнеш оборотите на вентилатора на 1 ва степен малко (зависи на колко са ти сега де) ама някъде към 1580-1600 .

Ще се опитам да обобщя кога се показва Аларма 7 по мои наблюдения и се надявам да е от помощ на колегите с този проблем:

1. няма тяга на комина (ниски обороти на вентилатора в модулация - особеноо сега като се затопли ако са ниски оборотите може да се появи ( при беше така в топлите дни) Обороти около 1580- 1600 са ок. По ниски обороти = много пепел и аларма 7 ( според комина)
4. задръстен маркуч и тръбичка на пресостата, почиства се с тел и пак газ
5 взима въздух от някъде: най-често от уплътнеито на вратичката или разместено стъкло- слава богу още не съм го изпитал

Когато Ви се появи тази аларма най-добре проверете всички тези неща преди да викате сервиза и да стоите на студено. И не си мислете че като му звъннете и веднага ще дойде......Аз неможеах да се свържа с него около 2 часа - все заето. И полсе ми каза пича че сега в сезона е така постояно е някъде и му звънят и трябва да си запишеш час...... :)
Супер успокоение за всички горди собственици на чудото Бърнит :

Как да видя колко са оборотите на вентилатора?
mimitoni - специалист
AlexanderK написа:
Натисни бутон 2 и задръж. Появяват се температурата на изх.газове и оборотите на вентилатора :supz:

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: