Най - вълнуващия въпрос зимно време.
поляка - помощник
Много благодаря на колегите за технологията и снимките,разбрах как става.С иноксов комин да инсталирам вътрешно фи 150 с изолация и пак иноксова тръба ,колко трябва да излиза от началото на покрива :?
filmatoplo - майстор
Ако имаш възможност и не ти се занимава с глупости си вземи направо изолиран иноксов комин,около 100 тина лв на метър но вечен и не се задържат сажди. Фито сам си прецени, изхода от котела е 150 ,има логика комина да е толкова или с по голям вътрешен диаметър, височина-направи я колкото може да стигаш, направи тест ако тягата стига ок, това му е хубавото че тези комини се снаждат за секунди тоест може да се удължи по всяко едно време. Има няколко комина тука такива вчера нарочно ги погледнах -всеки си го е направил както му харесва и работят без проблем.
поляка - помощник
Точно така ще направя,ше направя комин иноксов вътрешно ф 150 с изолация.Благодаря на всички за помоща
albert_21bg - специалист
Здравейте, може ли да ми кажете, дали при пелетната горелка може да се регулира T на помпата на колко да се включва и изключва, или това е зададено фабрично. Сега съм с механичен терморегулатор на Watts, но там когато с е изстинала тръбата ми дава разлика над 10С.
gnt69 - майстор
Помпата се командва от горелката . Можеш да нагласиш мисля между 30 и 80 градуса.

http://www.greyko.com/1.pdf
albert_21bg - специалист
Мерси, а когато котела е на дърва, горелката ще може ли да командва помпата?
gnt69 - майстор
albert_21bg написа:
Мерси, а когато котела е на дърва, горелката ще може ли да командва помпата?
Е за това трябва някой инсталатор да каже. Според мен ако усетиш един път благината на пелетите няма да си помислиш за дърва. Стаен термостат и пали гаси и поддържа температура каквато зададеш. Сега в това време гори 10-15 кг на ден и не чистиш не палиш, на 2 дни слизаш при котела махаш лопатка пепел сипваш пелети и така. Винаги ми е тежало да паля и да чистя. :partyman:
albert_21bg - специалист
Аз сега съм на пелети, спор няма за комфорта, но за в бъдеще в по големи студове мога да изкарам някои ден и на дърва.
gnt69 - майстор
В последните години няма студове. Студовете са 10 тина дни. Пък дърва трябват за казана за пещта за камината. Да питам с какъв котел си.
filmatoplo - майстор
Да бе, ще се наплеска котела с катранен налеп, еди го чисти, тоест ще се влоши топлообмена и като минеш на пелети ще гори повече може и да пуши. По принцип ако помпата се командва от горелката, и се мине на дърва пак ще може да работи помпата само че горелката трябва да е включена в тока, датчика който мери водата в котела трябва да си е на местото.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: