• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andro440 - майстор
n.ganev написа:
И аз чух за тази ракия мноооооооого добри отзиви - ама само чух де :yawinkle:
30 литра ракия от 44-та година ....и да си чул -няма вече смисъл ! едва ли е останало нещо ,след разпарафинирането на тапата :?
maistor po nevolja - помощник
stoyanstoyan написа:
Аз съм с такъв само че 20 кв. Чистя го веднъж седмично за около 2- 3 минути. Има ръчка за чистене та не трябва да го разглобяваш. Аз съм доволен от него засега.
От картинките за малкия котел виждам, че е с един шнек и пелетите падат гравитачно в чугунената паничка. С качествени пелети е ясно, но имате ли проби с други (трошливи, с високо пепелно съдържание)? Питам само за пелети от дърво. Тук има доста производители, но качеството е "нашенско". Има ли самопочистване горелката? Призводителят не изисква монтирането на трипътен вентил, а на вентил против прегряване, изпускащ горещата вода и заместващ я със студена. Как е изградена Вашата отоплитена система? Освен температурата на водата в котела, какво друго се следи? Имате ли монтиран стаен термостат? Ако може да качите снимки на арматурата около котела. Спирам, че станаха много въпросите. LazarGanev и filmatoplo :drinkers: , търси се нов член на клуб "Стара троянска 1944" :-D
stoyanstoyan - специалист
Нямам стаен термостат и трипътен вентил. Използвал съм само дървесни пелети клас "А",така че не мога да кажа с по-лошо качество как се държи. Мисля че котелът е с нагревател, а не с горелка,но може и да се лъжа. Има функция самопочистване , но не е механично а с продухване. Следи освен температурата и мощност и т. на димни газове. Не знам как да компресирам снимки, за да ги изпратя.
n.ganev - майстор
maistor po nevolja написа:
търси се нов член на клуб "Стара троянска 1944" :-D
Доста често идвам до Троян - какъв е членският внос? :yawinkle:
Фитилчо - майстор
АКо е ена усмивка и аз бих тествал онова с парафина ... дет е било :lol:
filmatoplo - майстор
Изпратихте ли жените да празнуват, сипете си по едно на спокойствие :drinkers: че довечера :heart:
Отдавна , Филме , ма спокойствие няма. Се сме в HERZа.
  • 1
  • 2

Тема "Котел TOBY 12 B на TERMOMONT" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: